V petek, 6. 2., in v ponedeljek, 16. 2., smo učenci  s pomočjo mentorice pripravili prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku.

Nastopali smo štiri krat. Prvi dan za vse tri triade. In ker smo bili tako navdušeni, smo predlagali učiteljici, da ponovimo predstavo še za starše.

Za prireditev smo se trudili slab mesec. Učili smo se plesa, recitacij, deklamacij in vodenja  programa.

Seveda smo si v gledališču tudi sposodili obleko za Urško. Da smo prišli do obleke, pa nam je kar vzelo nekaj časa. Seveda so nam v gledališču razkazali, kje in kako imajo shranjene različne obleke, čevlje, klobuke in druge gledališke pripomočke. Res osupljivo!

Med pripravami je bilo seveda veliko smeha in zabave. Bolj se je bližal datum nastopa, bolj je rastla vznemirjenost v nas.

In končno dan, ki smo ga tako dolgo čakali. Vsi smo se uredili in se dogovorili za predstavo za učence prve triade. Čeprav so prvošolčki še majhni, so se smejali in tako pokazali, da so z veseljem spremljali dogajanje na odru.

Nastop za drugo triado je bil že sproščen. Pri tretjem nastopu pa nas je čakal nastop pred sošolci, zato smo spet  bili nekoliko zadrgnjeni. Toda konec je bil vesel, saj se  nam ni nihče smejal ali delal norca iz nas. Tudi oni so pazljivo spremljali dogajanje.

Zadnji nastop pa je bil za starše, nonote, none, brate, sestre, sorodnike, ki so se zbrali v našo šolski avli kar v velikem številu. Prav vsi so bili veseli, kaj veseli, navdušeni in ponosni prav na vsakega izmed nas.

Nastopali smo naslednji učenci:

Miha Hlede, 8.a (učenec), Nejc Pavlin, 8. c (pesnik), Nina Luznik, 8. c (Urška), Timen Križnič, 8. A (povodni mož), Katrin Pipan, 8.c (povezovalka programa), Alina Đorđević, 9.a (hči), Matevž Kolenc, 8. a (oče), Evelin Valantič (flavta), Manuel Šušmel, Martin Humar, Gregor Podgornik (harmonike), recitatorji Zdravljice in recitatorji svojih pesmi.

Upamo, da bomo še kdaj imeli možnost nastopati, kajti prav nastopanje nam je bilo zelo všeč.

Nina Luznik, Katrin Pipan, Evelin Valantič, 8.c

 

 

 

Related Images:

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost