V Kulturnem domu Franca Bernika Domžale je v sredo, 13. maja 2015 potekal osrednji dogodek – slovesno odprtje 5. mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom 2015. Ker letošnje leto zaznamujeta 70. obletnica konca druge svetovne vojne in 100. obletnica nastanka soške fronte v prvi svetovni vojni, je bila osrednja tema festivala vojna in mir. Na vprašanje »Zakaj ljudje začenjajo vojne, čeprav vedo, da se bo zgodilo toliko žalostnih stvari?« je prispelo 104 pisnih izdelkov učencev iz 22 slovenskih osnovnih šol in 2 srednjih šol. Slogan letošnjega festivala je povzet po izreku Alberta Einsteina »Mir lahko dosežemo le z razumevanjem«.

Ukulele jam je zgodba o instinktu za preživetje na s sovraštvom prežetem Balkanu. Čeprav gre za roman, ni mogoče skriti, da temelji na osebnih izkušnjah avtorja, ki je iz mladega begunca postal cenjen danski pisatelj.

Srečanja z Alenom Meškovićem, ki je bilo v četrtek, 14. maja v Goriški knjižnici Franceta Bevka, je omogočila založba Miš. Nepozabno urico smo z avtorjem in prevajalcem preživeli mentorica Dea Susič, Katrin in Evelin iz 8.c ter knjižničarka Vlasta Skok.

Related Images:

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost