Moj izlet v šolo v naravi je bil super. Odpravili smo se z dvema avtobusoma, saj nas je bilo veliko. Štartali smo izpred šole. Med potjo do Ankarana so nam učiteljice razlagale o kraški pokrajini, obmorskem in primorskem svetu. Lahko smo tudi jedli, pili in se pogovarjali, saj se z nekaterimi sošolci nismo videli cele počitnice.

Takoj po prihodu v Ankaran smo se pripravili za plavanje v bazenu. Bili smo na trnih saj nas je zanimalo kako izgledajo paviljoni in bazen. Ugotovili smo, da so paviljoni zelo v redu. Vsi smo si želeli čimprej ogledati celo stanovanje, saj smo bili zelo firbčni, tako firbčni, da smo skoraj zamudili na plavanje. Všeč mi je bil sistem obveščanja, saj so bila obvestila napisana na oblasni deski, na zbirnem mestu, tako nismo ničesar zamudili ali spregledali. To se mi je zdelo zelo organizirano. Tudi nad notranjim bazenom smo bili vsi navdušeni, ker je imel jacuzzi. Že prvi dan smo opravili preizkuse znanja plavanja, da so nas učitelji lahko uvrstili v plavalne skupine. Jaz sem pristala v super skupini Mega Mante, bile pa so še ostale super skupine: Meduze, Morske zvezde, Morski psi, Orke in Zlati pingvini, skratka zelo »kul« skupine. Opoldan smo imeli kosilo v restavraciji hotela Adria Ankaran. Obroki so bili res okusni, še posebej zajtrk, ker si lahko izbiral vse mogoče.

Še posebej lepe spomine gojim na izlet v Piran in na zadnji večer – Večer norih oblek in frizur. V Piran smo se odpravili z lepo in novo ladjo. Kapitan je bi zelo prijazen fant in plovba je bila prijetna. Prav nič se nisem bala. V Piranu smo si najprej ogledali čudovit Tartinijev trg in cerkev Sv. Jurija. Učiteljice so nam dovolile, da si lahko tam kupimo spominke. Jaz sem si izbrala zapestnico in dekoracijo iz školjk in sivke za svojo družino. Privoščili smo si tudi sladoled poleg znamenitega rta Madonna.

Zadnji večer pa smo se zares zabavali. Za večerno animacijo smo organizirali prav poseben večer, Večer norih oblek in frizur. Žirija je imela težko nalogo, saj je ocenjevala hojo, izvirnost in izgled. Vsi tekmovalci so bili zares izjemni, a lahko se pohvalim, da sem v kategoriji norih frizur zmagala prav jaz. Za nagrado sem dobila zavoj piškotov, ki sem jih takoj razdelila med ostale člane ekipe. Ponosna sem tudi na svojo sošolko Nežo, ki je zmagala v kategoriji norih oblek. Tudi ona je bila članica skupine Mega Mante, tako da lahko rečemo, da je bil to večer Mega Mant.

V šoli v naravi je bilo zares lepo. Želela bi si, da bi vsako leto šli na podobne počitnice.

Vaša: Mega Manta, Julija Pavlin Vodušek, 5.r

Šola v naravi, Ankaran 2015

 

Related Images:

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost