V ponedeljek, 22. 2. 2016, smo učenci šestih razredov začeli  z zimsko šolo v naravi v Cerknem. Spremljali sta nas učiteljica športa, gospa Marinka Petrovčič in knjižničarka, gospa Vlasta Skok. Ob sedmi uri smo se z avtobusom odpeljali do  CŠOD Cerkno, kjer smo odložili prtljago in pomalicali, nato pa se odpeljali na smučišče. Vaditelji so nas preverili v znanju smučanja in nas razdelili v skupine. Do kosila, ki smo ga imeli v lokalu na vrhu smučišča, smo  kljub gosti megli smučali. Okrog šestnajste ure smo s smučanjem končali in avtobus nas je peljal v dolino do doma, kjer smo končno šli v sobe. Sobe so se imenovale po cerkljanskih  pustnih maskah. Preostanek popoldneva smo do večerje  preživeli v sobah, po večerji pa smo z vodnikom Rokom šli na nočni pohod. V parih smo imeli čelno svetilko. Na vzpetini nad Cerknim smo se ustavili pri spominskem obeležju padle kurirke Milojke Štrukelj. Po dveh urah hoje  smo se v dom  vrnili zelo utrujeni.

V torek je deževalo, zato nismo šli smučat. Dan je bil zelo zanimiv, saj smo šli v muzej, kjer smo videli in izvedeli veliko zanimivega. V naravoslovni učilnici smo delali poskuse z vodo. Po kosilu smo šli  v telovadnico  OŠ Cerkno in plezali na umetni steni, po večerji pa smo šli plavat v bazen.

Smučanje smo v sredo končali že po kosilu. Doletela nas je ta čast, da smo sodelovali  na uradni otvoritvi CŠOD Cerkno. Luka, Eva, Maja in Nika so nastopali s kratkim skečem. Bilo je zelo lepo.

V četrtek smo imeli zanimivo zaposlitev, orientacijo po Cerknem – foto lov. Tudi angleško smo govorili. Delavnico je vodila študenta iz Češke. Risali smo strip na temo varstva narave. Po večerji smo v skupnem prostoru, kamri, imeli zaključni večer. Dobili smo priznanje o uspešnem zaključku šole v naravi.

In že je bil tu petek. Po zajtrku smo pospravili sobe, odnesli potovalke v garderobo in se z avtobusom še zadnjič odpeljali do smučišča. Knjižničarka nas je še zadnjič fotografirala. Spustili smo se do Počivala, kjer nas je že čakal avtobus. Učiteljica Marinka nas je pohvalila, da smo bili zelo pridni in nam za spomin razdelila medalje.

Ta šola v naravi se nam je vtisnila v spomin kot poučna in hkrati zelo zabavna.

 

Ajda in Mojca, 6.b

Related Images:

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost