V soboto, 27. 2. 2016 je bilo v Ajdovščini srečanje mladih raziskovalcev, inovatorjev in tehnikov. Na tem dogodku je sodelovalo tudi lepo število naših učencev, ki so se na vseh področjih zelo potrudili in izkazali. Od več kot 180 sodelujočih pa so izpostavili še najboljše v posameznih kategorijah :

Od naših so zlato prejeli :

Blaž Murovec in Jakob Zupančič iz 8.a (inovacije-starejši), Ema Koršič in Ana Stosar iz 8.b (praktična delavnica Moj dežnik je lahko…) in Tine Brezigar iz 5.b. (robotika)

Na področju raziskovalnih nalog pa sta bila izpostavljena tudi učenca Alen Leban iz 8.c in Patrik Federici iz 9.c, ki se bosta s svojo nalogo na področju fizike udeležila državnega tekmovanja mladih raziskovalcev Slovenije.

Spretni praktiki iz 8. in 9.  razredov so ustvarjali izredno inovativne izdelke, naši učenci pa so bili zelo močni tudi na področju robotike.

Najboljši udeležence Festivala Labirint so se udeležili še izleta v Krško v Svet energije – interaktivni multimedijski center, ki obiskovalcem omogoča potovanje v svet energije in energetike.

Prav vsem sodelujočim tudi čestitke ……

Mentorici TIT

Foto: Anuša Blažko & Jasmina Putnik

Foto: Matjaž Rupnik & Nejc Ferjančič (ŠC Nova Gorica)

Related Images:

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost