V okviru učnih vsebin pri izbirnem predmetu Likovno snovanje 3, smo se v petek, 16. 3. 2018, skupaj z učiteljicama Andrejo Kocjan in Katjo Rogelja Semolič, odpravili na ogled stalne zbirke umetniških del v Narodni galeriji v Ljubljani. Tam smo pod vodstvom gospodične Tine na poseben način spoznali likovna dela slovenskih umetnikov.

Ogled smo začeli v veliki dvorani, kjer imajo razstavljene največje slike v celi galeriji. V vsebinsko predstavitev slik je vodja aktivno vključila tudi nas. Pripravila  nam je namreč delavnico, pri kateri smo s pomočjo tablic in kred posegle v zgodbo slike. V večpostavni sliki nam je določila osebe, ki smo jim morale določiti tekst.

Skozi ogled smo spoznavali različne motivike na slikah (žanr, avtoportret, portret, akt,..), različne slikarske tehnike in ugotavljali, kako se je slovenska umetnost izoblikovala in spreminjala skozi čas. Največ časa smo se zadržali v prostoru, kjer se nahajajo dela slovenskih impresionistov. Ob zaključku nas je Tina povabila še na kratko delavnico stripa. Izmisliti smo si morali zgodbo, na podlagi ene izmed prej predstavljenih slik.

Ta dan nam bo ostal še nekaj časa v prijetnem spominu. Predvsem zaradi tega, ker smo bili prvič v tako pomembni kulturno umetnostni ustanovi.

Tineja in Lara, 9. a

Related Images:

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost