Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom je bil prvič organiziran leta 2011 kot prvi tovrstni festival v Sloveniji. Organizira ga Miš založba, soorganizatorji so Knjižnica Domžale, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, od leta 2015 Goriška knjižnica Franceta Bevka in od 2016 Mestna knjižnica in čitalnica Idrija.
Festival je namenjen promoviranju branja, predvsem v prostem času, literaturo pa skuša povezati s strpnostjo in medgeneracijskim povezovanjem.
V okviru festivala se odvijajo različni dogodki, obiski slovenskih in tujih avtorjev in druženja različnih skupin. Nadgradnja so literarni in likovni natečaji, javna branja in razstave del, ki nastanejo pod okriljem festivala.
Na naši šoli so v ta festival v šol. l. 2018 / 2019 vključeni učenci 3. a in b razreda ter skupina devetošolcev pod mentorstvom učiteljice Andreje Vetrih Humar.
Srečanje je potekalo v GK Franceta Bevka v torek, 12. 2.2019. Letošnji gost je bil slovenski pisatelj Dim Zupan. S pisateljem, ki je učencem na hudomušen način pripovedoval odlomke iz njegovih knjig, je čas prehitro minil. Med drugim je povedal, da ima dve hčerki, z imeni Nika in Maja.

Related Images:

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost