V četrtek, 7. in v petek, 8. 3. 2019, je v Laškem potekala prva konferenca projekta POGUM – Krepitev kompetence podjetnosti prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah, v katerem OŠ Solkan deluje kot razvojna šola. Cilj petletnega projekta, ki teče pod okriljem Zavoda za šolstvo, je po besedah vodje projekta Tatjane Krapše spodbujati način razmišljanja in razumevanja podjetnosti kot ustvarjalnosti, inovativnost in proaktivnost posameznika in skupin.

Na konferenci, ki je bila namenjena razumevanju kompetence podjetnosti za učence in učitelje, kritičnem premisleku o spodbujanju podjetnosti v osnovnih šolah, izmenjavi dobrih praks in izkušenj pri razvijanju kompetence podjetnosti med učenci ter sodelovanju med razvojnimi in implementacijskimi šolami, je OŠ Solkan aktivno sodelovala.

Ravnatelj Marijan Kogoj je aktivno sodeloval v delavnicah, ki so bile namenjene razumevanju okvira kompetence podjetnosti v osnovnih šolah in vodenju učeče se skupnosti v procesu razvijanja kompetence podjetnosti na šoli.

Mojca Milone, učiteljica fizike in tehnike ter članica razvojnega tima in Barbara Stožir Curk, psihologinja in vodja razvojnega tima na OŠ Solkan, sta v delavnici za implementacijske šole skupaj s konzorijskim partnerjem Inštitutom Jožef Stefan predstavili aktivnosti za učence od 1. do 9. razreda s ciljem razvijanje kompetence podjetnosti na OŠ Solkan. Aktivno sta sodelovali tudi v delavnicah namenjenim razumevanju okvira  kompetence podjetnosti, pomenu načrtovanja aktivnosti za razvijanje kompetence podjetnosti  in razumevanju procesa uvajanja sprememb v luči razvijanje kompetence podjetnosti.

Učiteljica Mojca Milone in učenka Maja Terpin, iz 8. c razreda, sta preko predhodno posnetega prispevka, predstavili svoj pogled na pomen razvijanja kompetence podjetnosti za celostni razvoj posameznika.

Osnovna šola Solkan se je predstavila tudi na Tržnici idej, kjer smo predstavili dosedanje rezultate učnega procesa pri razvijanju ustvarjalnosti in inovativnosti na OŠ Solkan.

 

Barbara Stožir Curk

psihologinja in

vodja razvojnega tima projekta POGUM na OŠ Solkan

 

Related Images:

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost