Konec marca je v Solkanu na pokritem kotalkališču potekala že tradicionalna pomladna prireditev Šepet pomladi. Letos je bila obogatena s celoletnim šolskim projektom Pogum. Učenci in učitelji OŠ Solkan skupaj z Zavodom za šolstvo in partnerji iz lokalnega okolja v tem projektu razvijamo različne veščine s pomočjo vsebin vezanih na trajnostni pomen ravnanja s papirjem ter varčevanja z vodo in energijo.

Na prireditvi smo gostili gospoda Tomaža Vugo, ki je letos praznoval častitljivi jubilej – 80. rojstni dan. Zelo pomemben je bil pri nastajanju in izgledu Nove Gorice. Med leti 1963 in 1982 je bil prvi novogoriški urbanist, arhitekt in varuh narave.

Učenci so s pesmijo, glasbo, plesom in besedo na slikovit način prepletali celoten program, ki se je navezoval na vodo – vir našega življenja.

V imenu OŠ Solkan bi se zahvalila vsem učencem in ostalim nastopajočim, učiteljicam in učiteljem ter ostalim delavcem šole, ki so se potrudili, da je pomladna prireditev spet poživela naš kraj. Posebna zahvala gre tudi Krajevni skupnosti Solkan in Turističnemu društvu Solkan, ki sta nam pomagala pri sami izvedbi prireditve.

Erika Grosar

Foto: Vasja Podbršček

Related Images:

(Skupno 535 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost