OŠ Solkan že vrsto let sodeluje z različnimi šolami širom Evrope v mednarodnih eTwinning projektih. Učenci na tak način spoznavajo različne države, državne simbole, njihovo kulturo, navade, kulturno dediščino, športnike, umetnike, naravne znamenitosti, kulinariko, pomen učenja angleškega jezika … Učenci predstavijo svojo domovino, šolo, razred in sebe tako, da izdelujejo razne plakate, ustvarjajo izdelke, pojejo pesmi, pri svojem delu pa uporabljajo najrazličnejšo IKT tehnologijo. Da  je pouk zanimivejši se včasih dogovorijo s partnerskimi državami za videoklic preko skypa. Tako se sovrstniki s partnerskih šol v živo predstavijo vsak v svojem jeziku, naučijo se par osnovnih fraz partnerske države, sporazumevajo pa se v angleščini.

Delo zadnjih dveh šolskih let učencev OŠ Solkan je predstavljeno širši javnosti z razstavo »Sodelovanje šole v mednarodnih eTwinning projektih« v šolski avli. Obiskovalci si lahko ogledajo utrinke treh eTwinning projektov z naslovi: Igre širom Evrope, Šola mojih sanj in Naše znamenitosti – naš ponos.

Razstavo so si z veseljem ogledali vsi učenci, ki so v projektih sodelovali ter njihovi sovrstniki, delavci šole, zunanji obiskovalci ter predstavniki krajevne skupnosti, ki so na spletni strani KS in na FaceBook strani KS promovirali razstavo mednarodnih eTwinning projektov.

Koordinatorka mednarodnih eTwinning projektov na OŠ Solkan je profesorica Erika Grosar, ki skrbi, da delo nemoteno poteka in našo šolo ter kraj promovira širom Evrope. Pohvalimo se lahko, da je naša šola že dobila naziv Šola eTwinning 2018 – 2019, kar je v Sloveniji uspelo le dvanajstim šolam. Tudi v tem šolskem letu naša šola nominira za nov naziv Šola eTwinning 2020 – 2021. Držimo pesti, da nam bo uspelo.

Lidija Abramič in Vesna Gulin

Related Images:

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost