Select Page

Prvi šolski dan na OŠ Solkan je bil poln vznemirjenja, pa tudi poln pričakovanj, tako med učenci, učitelji in starši. Na šolskem igrišču smo s pogledi iskali znane obraze, da smo si prijazno pokimali, se nasmehnili ali kar objeli. Po nagovoru ravnatelja, g. Gorana Bezjaka, so učenci od 2. do 9. razreda skupaj z razredničarkami odšli v razrede. Učence na POŠ Trnovo in POŠ Grgar je pozdravila pomočnica ravnatelja, ga. Heidi Jakopič.

Prvi šolski dan je bil posebno doživetje predvsem za 45 otrok, ki so prvič prestopili šolski prag. Njihov nemir in negotovost smo skušali zmanjšati s kulturnim programom, ki so ga pripravili drugošolci, ter z vzpodbudnimi besedami ravnatelja in predstavnika MONG-a, g. Tribušona. Prvošolce so obiskali tudi predstavniki RADIA 1; podarili so jim praktična darilca. Še največje presenečenje pa so jim pripravili učenci 9. razredov, ki so jih pospremili v njihove matične učilnice. Lepo je bilo videti skupaj učence, ki komajda začenjajo pot na OŠ Solkan in učence, ki nas bodo konec šol. leta zapustili.

Otroci, začenja se  pustolovščina  novih odkritij. Vsak začetek je namreč priložnost za nova spoznanja, izkušnje in rast. Tisto, kar se boste naučili, lahko jutri spremeni svet, kajti znanje je zaklad, ki svojega lastnika spremlja povsod.

učiteljica  Boža Hvala

Fotografirali: Tina Skok in Erika Grosar

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost