Mini olimpijada je projekt, ki je namenjen otrokom, kjer spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi so zmagovalci vsi. Držijo se namreč načela »pomembno je sodelovati ne vedno zmagati«.  Namen Mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.

Za naše učence je bil to poseben dan. Spominjajo se ga tako:

Maša: Všeč mi je bilo, ker smo se zabavali. Ko sem prišla domov, sva si s sestro pripravili podoben poligon.

Nežika: Videli smo olimpijsko baklo in lisjaka Foksija.

Svit: Najbolj mi je bil všeč poligon in namizni tenis.

Zarja: Na Mini olimpijadi mi je bilo zelo lepo. Všeč so mi bili skoki v vrečah in poligon. Videla sem pravo olimpijsko baklo.

Tinkara: Prvič sem sodelovala na Mini olimpijadi. Bila sem zelo vesela. Počutila sem se kot prava športnica. Bilo je zelo zanimivo.

Matic: Dan, ki sem ga preživel včeraj, mi bo za vedno ostal v spominu. Preizkušali smo se v različnih športnih disciplinah. Srečen sem, da sem lahko tekmoval na Mali olimpijadi.

Taja: Na Mini olimpijadi mi je bilo lepo. Metali smo na koš, plesali, skakali v vreči, premagovali ovire na poligonu.

Tina: V torek smo imeli posebne športne vaje na igrišču. Bilo mi je zelo všeč, ker sem plesala, metala na koš, skakala v vreči, imela poligon in igrala pink ponk. Zelo sem bila utrujena.

Nikolaj: Na Mini olimpijadi mi je bilo zelo lepo, ker smo igrali pink ponk. Zelo zanimiv mi je bil poligon.

Iza, Zala: Všeč nama je bilo na smučkah.

Mia L.: Bilo je zanimivo, veselo, vroče in naporno.

Manca: Na pesem Marcusa Martinusa Girls smo se naučili plesno koreografijo.

Nejc : Bilo mi je všeč, ker smo se gibali in zabavali. Na smučkah mi je šlo zelo dobro. Všeč mi je bilo skakanje v vrečah. Pogrešal sem igranje tenisa.

Miha: Super, da so organizirali Mini olimpijado in se potrudili za nas, prinesli so olimpijsko zastavo in baklo iz Pjongčanga. Srečni smo, da so jih učiteljice povabile. Hvala vsem skupaj.

Tjaša: Všeč mi je bilo skakanje na trampolinu, slalom na smučeh, plesanje in igranje namiznega tenisa. Videli smo baklo in slišali himno.

Hvala Urošu Jugu iz Javnega zavoda za šport Nova Gorica in ostalim, ker so nas spoznali s projektom Mini olimpijada.

Pripravila: Nina Žbona Kuštrin

Montaža videoposnetka: Karin Sirk

Related Images:

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost