8. razred

V 8. razredu skupaj z učenci in učenkami raziskujemo teme, ki so namenjene dejavnikom poklicnega in kariernega izbora, spoznavanju možnih nadaljnjih izobraževalnih poti in slovenskega izobraževalnega sistema, skupin poklicev in trga dela. V okviru aktivnosti z učenci in učenkami poudarjamo pomen raziskovanja njihovih osebnostnih lastnosti, interesov, zmožnosti in sposobnosti ter spretnosti, kompetenc, nivoja učnih in delovnih navad ter nivoja motivacije za delo in učenje, pomena postavljanja SMART ciljev, poznavanja lastnih ovir in razumevanja priložnosti za razvoj.

Teme obravnavamo v okviru pouka, v času nadomeščanj in razrednih ur. Poleg tega sledimo tudi časovnici aktivnosti karierne in poklicne orientacije za 8. razred, ki smo jo predvideli za šolsko leto 2022/23:

  • 31. 1. 2023 do 4. 2. 2023 – Potujoča razstava poklicev pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije v avli šole
  • januar 2023 – Tehniški dan za učence: Podjetno do uspeha
  • marec 2023 – tehniški dan za učence v izvedbi Ljudske univerze, Karierni plac, na temo spoznavanja svojih lastnih kompetenc, znanj, veščin in pomen postavljanja ciljev (predvidoma)
  • april 2023 – Roditeljski sestanek ter delavnica za starše in učence na temo Kaj sem in Kaj bi rad postal. (predstavitev šolskega sistema v Sloveniji ter srednjih šol na Goriškem, dejavniki, ki vplivajo na odločitev za izbiro srednje šole).
  • maj 2023 – Izvedba testiranja e-MFBT – multifaktorske baterije testov z namenom pridobivanja informacij o specifičnih intelektualnih zmožnostih, ki so pomembne v procesu odločanja učenca v procesu določanja za vpis v srednjo šolo (sodelovali bodo le učenci, ki bodo imeli soglasje staršev)
  • celo šolsko leto – Ure nadomeščanj in razredne ure bomo prav tako namenili karierni orientaciji

Related Images:

(Skupno 424 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost