O šoli

Smo šola, ki deluje že od leta 1856 in živimo v kraju, ki je leta 2001 praznoval tisočletnico prve omembe v pisnih virih.

solkan

Znak šole vsebuje simbol kraja, to je kamniti velikan, ki se razteza od enega do drugega brega reke Soče. Most simbolizira prehod in premagovanje ovir do znanja. Poleg mostu pa je sestavni del znaka tudi reka Soča, ki simbolizira lepoto, živahnost, gibanje in povezavo s svetom.

logocb

Imamo zelo velik šolski okoliš, ki poleg Solkana obsega tudi večji del Banjške in Trnovske planote. Do 5. razreda se učenci s tega področja praviloma šolajo  na  Podružnični šoli Grgar in na Podružnični šola Trnovo. Na vseh treh lokacijah, tako v Solkanu  kot v Grgarju in na Trnovem, imamo poleg šole tudi enoto vrtca.

Kljub stalnemu upadanju števila otrok imamo v šolskem letu 2013/14 na šoli še vedno 26 oddelkov s 547 učenci, v vrtcu pa  9 oddelkov s 170 otroki.

Za nemoteno delo skrbi v zavodu 100 zaposlenih.

okolis

Solkanska šola je bila vedno poznana po najrazličnejših dejavnostih, odličnih športnikih,  pevskih zborih in po vključenosti v različne projekte. V zadnjih letih največ pozornosti namenjamo vsebinskim spremembam znotraj pouka, ki navzven morda niso tako medijsko odmevne, so pa še kako pomembne  za razvoj in delovanje šolstva v prihodnosti. Sem lahko štejemo najrazličnejše dejavnosti v okviru računalniškega opismenjevanja, dela z nadarjenimi, medpredmetno povezovanje in vse do mednarodnega sodelovanja. Pri  tem s pridom izkoriščamo vse prednosti, ki nam jih nudi sodobna  informacijsko-komunikacijska tehnologija.

ravnatelj, Marijan Kogoj, prof.

Related Images:

(Skupno 8.569 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost