Šolska knjižnica

Vsi učenci od 1. do 9. razreda in zaposleni so člani šolske knjižnice. Vpisnine v knjižnico ni, prav tako se ne zaračunava zamudnine.

Urnik izposoje: od ponedeljka do petka, od 7. 30 do 14.30, od septembra do konca maja. Ob petkih je knjižnica na voljo za izposojo prvošolcem.

Knjižnica nudi možnost izposoje leposlovne in druge strokovne literature. V njej si učenci lahko preberejo otroške in mladinske revije in časopise.

Strokovna literatura s področja vzgoje otrok je za izposojo na voljo tudi za starše

INTERNO BIBLIOTEKARSKO DELOPEDAGOŠKO DELOOSTALE DEJAVNOSTI KNJIŽNICE
nabava in obdelava knjižničnega gradivaureditev in strokovna postavitev knjižničnega gradivaizposoja knjižničnega gradivaknjižnična informacijska znanjaindividualno delo z uporabniki knjižniceskupinsko delo z uporabniki knjižniceprojekt Rastem s knjigoprojekt Bralna značkaobisk avtorja ob zaključku bralne značkesodelovanje z Goriško knjižnico Franceta Bevkaobisk podružnice Goriške knjižnice Franceta Bevka v Solkanubralno likovne ustvarjalnice ob obisku učencev 1. razredaprojekt Kulturna šolaliterarni natečaj

Podrobno so naloge zapisane v Letnem delovnem načrtu šolske knjižnice.

UČBENIŠKI SKLAD

Osnovna šola zagotovi iz učbeniškega sklada vsem učencem izposojo oziroma vsem učencem daje v uporabo učbenike  in druga učna gradiva.

Ob zaključku pouka morajo učenci izposojene učbenike vrniti.

Če učenec vrne poškodovan ali uničen učbenik ali ga ne vrne, je dolžan plačati odškodnino. Višina odškodnine  se določi na podlagi nabavne cene in starosti učbenika, ki je bil izposojen.

(Pravilnik o upravljanju učbeniških skladov, UL RS, št. 27/2017 z dne 2. 6. 2017 in  ULRS.,

št. 34/ 2019 z dne 24. 5. 2019)

Related Images:

(Skupno 1.881 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost