Tudi letos smo četrtošolci naše šole vključeni v projekt Obnovljivi viri energije v primorskih občinah. V sklopu tega projekta smo v četrtek, 13. novembra obiskali OŠ Cerkno, kjer smo si ogledali Energetski eko park z Brunarico obnovljivih virov energije. Brunarica je učilnica na prostem za praktičen prikaz sonaravne/trajnostne gradnje z elementi pasivne hiše. Spoznali smo, kaj so obnovljivi viri in kako lahko na vsakem koraku varčujemo z energijo. S prijaznimi učitelji in učiteljicami smo pridobili veliko znanja.
Razdeljeni v skupine smo v delavnicah izvajali različne dejavnosti: poigrali smo se z modeli za prikaz delovanja elektrike. Kdor je žice pravilno sklenil, je pognal vetrnico, zagorelo je svetilo…. Zanimiva je bila tudi izdelava avtomobilčka z motorčkom, ki je poganjal vetrnico – ta pa avtomobilček. Sledila je prava dirka z avtomobili. Še posebej zanimiva je bila brunarica, ki deluje kot pasivna hiša. To pomeni, da za ogrevanje uporablja svojo energijo, ki jo pridobiva s soncem, vetrom ter biomaso.
Bil je zares zanimiv in poučen dan. Če želite izvedeti več o tem, pokukajte v e-sapico, kjer smo shranili svoje vtise in doživetja.

                                                                                                                                                                                                                                                            Četrtošolci in učiteljice

Related Images:

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost