081215-CD-mV ponedeljek, 15. 12. 2014, smo 4., 5. in 6. razredi odšli v novogoriški Kulturni dom na predstavo orkestra slovenske policije.
Za začetek so nam policisti-glasbeniki zaigrali glasbeno igro/pravljico Peter in volk. Na odru je sedel tudi pripovedovalec, ki je spremljal glasbeno zgodbo. Nastopali so ptička, mačka, raca, lovci, dedek, volk in Peter, oglašali pa so se kot inštrumenti.

V zgodbici so se najprej prepirali ptica in raca, nato pa je muca hotela pojesti ptico. Peter je ptičico opozoril in ta je zbežala na vejo. Dedek je Petra hitro odpeljal v hišo, saj bi lahko prišel volk. Ta je prišel zelo lačen in je pojedel raco, saj v ribniku ni bila varna. Muca in ptica sta bili na drevesu, zato ni mogel priti do njiju, ampak ju je čakal pod drevesom. Peter je to videl in s pomočjo ptice rešil muco, ter ujel volka. Prišli so še lovci, ki so volka odpeljali v živalski vrt. Z njimi je ponosno korakal Peter.

Glasbeno zgodbico lahko podoživite in slišite na posnetku:
https://www.youtube.com/watch?v=afmE7AN8skA
Igra je bila zanimiva in lepo zaigrana. Nato nam je Policijski orkester zaigrali še eno pesem in “risanko” Tom in Jerry, pri kateri smo si morali dogajanje sami zamisliti.

Predstava mi je bila zelo všeč, saj je bila zanimiva, smešna in vesela.

Filip, 6. r

Related Images:

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost