V sredo, 3. 6. 2015 je na prizorišču pred novogoriško mestno hišo potekala zaključna prireditev projekta Obnovljivi viri energije v primorskih občinah z OVE in URE dnevom 2015 z naslovom »Iz preteklosti v prihodnost«.
Dogajanje se je začelo z gledališko trilogijo » Don Kihot med preteklostjo in prihodnostjo«. Gledališka predstava je nastala na temeljih koncepta letošnjega OVE in URE natečaja, ki ga je GOLEA tokrat objavila že tretjič, z naslovom »S ponovno uporabo iz zgodbe v resničnost«. Natečaj je šole spodbujal k ponovni uporabi materialov, oblačil in odpadkov. Učenci so ustvarjali izdelke / kostume in z njimi ponazorili ključen lik ali več likov iz prepoznavne zgodbe – pravljice, otroške ali mladinske literature, filma, gledališke predstave, stripa itd.
V nadaljevanju dogajanj na prireditvi je zato potekala slavnostna razglasitev zmagovalcev letošnjega natečaja. V vsaki starostni skupini je komisija izbrala najboljše izdelke prijavljenih šol. Med zmagovalci v KATEGORIJI II. TRIADA smo bili tudi učenci 4. a razreda z izdelkom Stara hiša št. 3 in učenci 4. b razreda z izdelkom Drejček in trije Marsovčki.
Na prizorišču na travniku so primorske šole pokazale, kaj vse so v zadnjih treh letih ustvarjale na temo obnovljivih virov in učinkovite rabe energije ter trajnostnega razvoja, otroci so delali poskuse na Experia in e-Hiša postojankah, se igrali na igralih, preizkusili so se v igranju švicarskega inštrumenta »Alpski rog«, bili na predstavitvi dokumentarnega filma THULE TUVALU in skupaj repali s Trkajem.

Učiteljici 4.a in 4.b
Več v e-sapici.

Related Images:

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost