V soboto, 26. 9. 2015, je bil svetovni dan jezikov. Učenci so teden dni spoznavali različne jezike, njihove posebnosti, si ogledali zanimive slovarje, slikovne knjige, poslušali pesmi v tujih jezikih, spoznavali so jezike skozi zabavne igrice na interaktivni tabli ter se učili abecede v treh tujih jezikih. Spoznali so jezikovno pestrost nekaterih tujih jezikov in ugotovili, da je znanje jezikov pravo bogastvo posameznika, saj omogoča medsebojno komunikacijo in spoznavanje novih kultur. Učenci so se veselili vsake naučene besede in stavka. Ugotovili so, da je za njih najpomembnejši jezik materinščina, saj je njihov prvi jezik. Izdelali so plakat in ga razstavili v razredu.

Iris Valantič

Razmišljanja učencev:

Najbolj všeč sta mi francoski in angleški jezik. Rada bi se dobro naučila oba jezika. Zelo mi je bilo lepo, ko smo peli v angleškem in francoskem jeziku. V vseh treh jezikih znam povedati, da imam rada mačke: I love cats, Amo i gatti, Je aime les chats.

Julija, 5. r

Zelo mi je bilo všeč, ko smo izdelovali plakat in poslušali pesmi v angleškem, italijanskem in francoskem jeziku.

Natan, 5. r

Lepo mi je bilo, ko smo poslušali pesmice v tujih jezikih in se jih učili ter vadili. Moja druga sestrična je iz Vancouvra in z njo govorim v angleškem jeziku.

Nejc, 3. r

Izdelali smo plakat, kjer deklica pozdravi v angleškem, italijanskem in francoskem jeziku, deček pa odzdravi v angleškem, italijanskem in francoskem jeziku. Narisali smo veliko stvari, napisali števila do deset, različne barve, živali, sadje, gozd, šolo, knjigo ter jih zapisali v vseh treh tujih jezikih. Izdelovanje plakata mi je bilo zelo všeč.

Maša, 5. r

Všeč mi je bilo, ko smo se igrali igrice v francoskem jeziku in ko smo se učili italijanski jezik. Francoski jezik mi je zelo všeč, ker je poseben. Rad bi se ga dobro naučil.

Žan, 3. r

Izdelali smo plakat o svetovnem dnevu jezikov. Narisala sem različne barve in jih zapisala v angleškem, italijanskem in francoskem jeziku. Bilo mi je zelo všeč poslušati tuje jezike.

Tana, 4. r

Všeč mi je bilo, ko smo poslušali francosko abecedo. Bilo mi je zelo zanimivo.

Rok, 4. r

Lepo mi je bilo, ko smo risali na plakat našo šolo in zapisali prevod v angleškem, italijanskem in francoskem jeziku: school, scuola, ecole. Upam, da se bom dobro naučila italijanski jezik, ker mi je zelo všeč.

Lucija, 3. r

Francoski jezik mi je zelo lep. Želim se ga naučiti in ga dobro govoriti.

Lara Kim, 3. r

Zelo mi je bilo všeč, ko smo povezovali sličice k pravilnemu pomenu besed.

Neža, 5. r

Zabavno mi je bilo, ko smo se učili abecedo v francoskem jeziku in ko smo izdelovali plakat.

Polona, 5. r

V podaljšanem bivanju smo izdelali plakat o tujih jezik. Narisali smo različne stvari in napisali v angleškem, italijanskem in francoskem jeziku, kaj pomenijo.

Nika K., 4. r

Zelo nama je bilo všeč, ko smo se učili abecedo v francoskem in italijanskem jeziku.

Luka in Teo, 3. r

 

 

 

 

 

 

Related Images:

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost