Na DAN SLOVENSKE HRANE bomo v petek 20. novembra 2015 posebno pozornost posvetili TRADICIONALNEMU SLOVENSKEMU ZAJTRKU (TSZ).

 

Namen tega dneva in tradicionalnega slovenskega zajtrka je spodbuditi učence in tudi njihove starše k pridelovanju in kupovanju lokalne hrane. Projekt je namenjen tudi navezovanju neposrednih stikov med lokalnimi pridelovalci in predelovalci hrane ter živil in nami, potrošniki.

Tradicionalni slovenski zajtrk je priložnost mlade vzpodbuditi k rednemu zajtrkovanju, saj raziskave kažejo, da se navade zajtrkovanja med najstniki sicer v Sloveniji izboljšuje, še vedno pa jih redno, vsak dan zajtrkuje le 45%.

Za doseganje ciljev v smislu izboljšanja prehranskih navad in osveščanja, še posebej pri zajtrku, na šoli poteka v tem tednu več različnih dejavnosti, v okviru tako razrednih ur kot tudi v okviru različnih dejavnosti pri urah pouka ali v drugih terminih, v okviru naravoslovnih dni.

Učenci so se na eni izmed delavnic opredelili, zakaj zajtrk jedo oziroma zakaj ne:

ne jem ga, ker nimam časa, ker se mi ne da; jem ga, ker tako dobim energijo do malice, za cel dan, dobim vitamine, ker je taka navada,…

Potrudimo se, da bomo tako navado dobili vsi…

 

Učiteljica Nuša Furlani

Related Images:

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost