Na DAN SLOVENSKE HRANE bomo v petek 20. novembra 2015 posebno pozornost posvetili TRADICIONALNEMU SLOVENSKEMU ZAJTRKU (TSZ).

 

Namen tega dneva in tradicionalnega slovenskega zajtrka je spodbuditi učence in tudi njihove starše k pridelovanju in kupovanju lokalne hrane. Projekt je namenjen tudi navezovanju neposrednih stikov med lokalnimi pridelovalci in predelovalci hrane ter živil in nami, potrošniki.

Tradicionalni slovenski zajtrk je priložnost mlade vzpodbuditi k rednemu zajtrkovanju, saj raziskave kažejo, da se navade zajtrkovanja med najstniki sicer v Sloveniji izboljšuje, še vedno pa jih redno, vsak dan zajtrkuje le 45%.

Za doseganje ciljev v smislu izboljšanja prehranskih navad in osveščanja, še posebej pri zajtrku, na šoli poteka v tem tednu več različnih dejavnosti, v okviru tako razrednih ur kot tudi v okviru različnih dejavnosti pri urah pouka ali v drugih terminih, v okviru naravoslovnih dni.

Učenci so se na eni izmed delavnic opredelili, zakaj zajtrk jedo oziroma zakaj ne:

ne jem ga, ker nimam časa, ker se mi ne da; jem ga, ker tako dobim energijo do malice, za cel dan, dobim vitamine, ker je taka navada,…

Potrudimo se, da bomo tako navado dobili vsi…

 

Učiteljica Nuša Furlani

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost