V sredo 18. 11. 2015 smo nekateri učenci, ki že več let dosegamo vidne rezultate iz področja tehnike in naravoslovja, obiskali Forum inovacij, ki se je odvijal v Hit šport centru. Ta dogodek poteka že 10 leto in je mednarodna prireditev z vključevanjem inovatorjev tudi iz  Evrope.

Ogledali smo si lahko veliko novih izumov, ki so jih predstavljali njihovi avtorji ali zastopniki. Meni osebno je bil najbolj zanimiv 3d tiskalnik, ki je tiskal modele v obliki žabic, vaz, kipcev… Ogledali smo si še razne nove didaktične igrače, podvodna krila, inovativne smuči, lesena masažna naprava za  zapestja, pas za popravljanje drže, …

Zelo zanimiv je bil tudi detektor, ki je meril, kako hitro rastejo rastline. Lahko smo si ogledali tudi kolo z vgrajenim elektromotorjem, čolniček, ki popolnoma sam raziskuje in analizira prisotnost raznih bakteriji v vodi. Ob izhodu smo si lahko tudi ogledali inovacijo na področju vinarstva, in sicer šampanjec z zlatimi lističi, ki menda zelo blagodejno vplivajo na naše telo. Po dveh urah ogleda vseh teh zanimivosti smo se vrnili v šolo, kjer že razmišljamo o tem, kaj bi bila lahko naša nova inovacija, ki bi reševala težave iz vsakdanjika.

Alen, 8.c

Več o dogodku si lahko ogledate na spletni strani:

http://www.foruminovacij.si/sfi/katalog-inovacij

Related Images:

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost