V ponedeljek, 26. 9. 2016, smo učenci 7. razredov obiskali Goriško knjižnico Franceta Bevka. Tam so nas lepo sprejeli in peljali v dvorano. Knjižničarke so nam predstavile knjižnico in pravila v njej s pomočjo kratkega filma. Nato so nas razdelili v tri skupine. Vsaka je šla z eno knjižničarko na ogled celotne stavbe. Moja skupina je sprva šla v prvo nadstropje in tam nam je knjižničarka pokazala, kako deluje avtomat za izposojo knjig. Nato smo šli v sobo, posvečeno Francetu Bevku in si v njej ogledali stare knjige. Dalje nam je knjižničarka razkazala še »trezor«, kjer so hranjeni časopisi. Iz njega je vzela veliko »knjigo«. Meni in sošolki je podala rokavice in časopisov sva se potem lahko dotaknili. Povedala nam je, da se starih knjig ne sme tikati z golo roko, ker so roke potne, v potu pa kislina, ki poškoduje liste knjig, časopisov in revij.

Po končanem ogledu knjižnice smo se ponovno zbrali v dvorani. Učiteljica nam je tam razdelila lističe, na katere smo napisali, kaj smo v knjižnici novega spoznali, in dve vprašanji, na kateri ne vemo odgovora.

Na koncu smo dobili vsak svojo knjigo avtorja Vinka Moderndorferja z naslovom Kit na plaži, saj je bil ta obisk knjižnice v sklopu nacionalnega projekta Rastem s knjigo. Knjižničarkam smo se zahvalili in odšli nazaj v šolo.

Urša, 7. razred

 

Related Images:

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost