V petek, 18. 11. 2016, sem učenec Osnovne šole Solkan postal župan za en dan Mestne Občine Nova Gorica po zaslugi organizatorjev, ga. Iva Devetak in ga. Nina Rojc za Zvezo Prijateljev Mladine Slovenija (Enota Nova Gorica), MONG, Unicefa in Osnovne šole Solkan.

Moj dan se je pričel ob 8.00, ko smo se zbrali s predstavnico ZPMS in predstavniki šolskih parlamentov. Najprej sem v kabinetu gospoda župana Mateja Arčona prejel ključe občine. Takoj zatem smo odšli v vrtec Najdihojca z otroci pojesti slovenski tradicionalni zajtrk. Med zajtrkom nas je intervjuval radio Robin. Po zajtrku smo se poslovili in si odšli ogledati podjetje Gen-i v Kromberku. Gospod Robert Golob. Lastnik Gen-i na Goriškem, nam je predstavil nov projekt, po katerem bodo izbrane hiše postale energijsko samostojne s pomočjo sončnih celic. Nato smo odšli v pekarno Brumat, kjer nas je lastnik g. Robert Brumat ter nas popeljal na ogled peke kruha in drugih slaščic. Povedal nam je, da je večina opreme iz goriškega podjetja Gostol.

Po končanem ogledu smo se vrnili na občino, kjer so se nam pridružili še nekateri predstavniki šol v MONG. V Zeleni dvorani smo razpravljali ter zapisovali predloge za spremembe kot jih vidimo osnovnošolci.. Predlagali smo: varno pot v šolo, zdravo in čisto okolje ter nasad sadnih dreves pred občino. Vse predloge smo predali županu Mateju Arčonu. Sledil je intervju za radio Robin in svečana vrnitev mestih ključev. S tem se je moj dan županovanja v MONG končal.

Valentin, 8. r.

Slike so dostopne na spletni strani MONG http://nova-gorica.si/v-srediscu/2016111810120626/

zelenadvorana

Related Images:

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost