V sredo, 30.11. 2016 so imeli sedmi razredi tehniški dan na temo materiali. Ogledala sem si kako potekajo dela v posameznih razredih, ter se pogovorila tudi z nekaterimi učenci.

V učilnici tehnike so z učiteljico Mojco Milone na bakreno pločevino kovali vzorce, motive in oblike tako, kot so si jih učenci zamislili. Na koncu so bakrene ploščice pritrdili na les. Učencem je bilo všeč delanje vzorcev v kovino, še posebej zato ker so si lahko motive izbrali sami. Na splošno jim je bilo všeč ročno delo so pridobili nove spretnosti in natančnost.

V učilnici za gospodinjstvo so z učiteljico Marinko Petrovčič z barvami za steklo in reliefno pasto na steklo risali različne in pisane vzorce. Nastali so zelo lepi in barvni izdelki. Učenci menijo, da je bilo risanje na steklo zanimivo in kreativno, veseli pa so, da bodo lahko izdelke nesli kmalu domov.

V učilnici za kemijo so z učiteljico Matejko Černe izdelovali glave iz gline. Na začetku so na stojalu iz papirja naredili glavo in jo nato okrasili  in dodali dodatke. Glino so gladili z vodo. Izdelovali so domišljijske osebe. Učenci so svoje izdelke poimenovali: Palček, Frajer J.R., Čarovnica, Kloven, Mačka. Delali so tudi molekule iz gline, ter jih razvrstili po periodnem sistemu. Zgodilo se je tudi nesreča, saj je en izdelek padel na tla in se raztreščil. Zdelo se jim je zelo zabavno.

V likovni učilnici so pod mentorstvom Andreje Kocjan z nožki delali barvni linorez, ki so ga potem odtisnili na papir, papirnate vrečke in na majice, ki so jih razstavili v šolski avli. Tema je bila božič, zima, zato je bilo veliko lepih jelenčkov in tudi nekaj božičkov in snežakov. Učencem je bilo to delo inovativno. Še posebej so navdušeni, ker bodo lahko nesli izdelke in potiskane majice domov, saj jih bodo za božič lahko tudi oblekli. Vsem učencem je bil tehnični dan zabaven in upajo, da bodo to lahko še kdaj ponovili.

 

                                                                               Meri Škorjanc, 9r

Related Images:

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost