Nadarjeni učenci smo se na decembrsko sredo zjutraj zbrali pred likovno učilnico. Učiteljica Andreja je namreč organizirala projekt pod naslovom »Podaj mi roko«, na katerem smo  učenci izdelovali roke (dlani). Oblikovali smo iz različnih materialov: gline, mavca, lepilnega traka, kartona in žice.

Učiteljica nam je najprej predstavila projekt in nas seznanila z uporabo različnih kiparskih materialov. Ogledali smo si različne primere, likovne izdelke, kipov rok – dlani.  Projekt je potekal 5 šolskih ur, torej cel dan. Med delom nas je prišel pogledat tudi gospod ravnatelj in posnel nekaj fotografij.

Dlan, ki smo jo izdelovali, je bila lahko prikazana v različnih  položajih. Iz gline smo izdelali dva izdelka. Preprosto glineno dlan smo reliefno okrasili in postavili v željen položaj. Bolj zapleteno, tridimenzionalno glineno roko, smo oblikovali v željeno obliko, jo izdolbli, naredili detajle. Za izdelek iz lepilnega traka smo uporabili kar svojo dlan, ki smo jo prelepili v več plasteh, prerezali model in ga dokončno oblikovali. Z mavcem smo izdelovali dlan tako, da smo ga ulili v plastične rokavice, jih postavili v različne položaje in počakali, da se mavec strdi. Strjen mavec smo okrasili s tušem. Delo s kartonom je bilo najlažje: nanj si obrisal roko, jo po želji okrasil z vzorci ter jo izrezal. Delo z žico pa je bilo precej težko, saj si moral biti pri delu vztrajen in potrpežljiv, če si želel dobiti željen izdelek.

Na koncu projektnega dneva smo vse izdelke združili v skupinski izdelek ter vse razstavili v avli šole. Vsi nastali kiparski izdelki so zanimivi in čudoviti.

HVALA UČITELJICA ANDREJA!

 

Neža Bucik, 5. b

Related Images:

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost