V letošnjem šolskem letu smo se učenci 4.a in b razreda vključili v Poganjke projektov, ki sta ga na našem področju organizirala združenje PMI in Mestna občina Nova Gorica, ki se je kot prva v Sloveniji odločila, da podpre ta projekt. Glavna vrednota združenja PMI je posredovanje znanja  s področja projektnega vodenja. S Poganjki projektov prispeva k razvoju projektne kulture med učenci osnovnih šol.

V projektu je sodelovalo kar nekaj šol z 9 učiteljicami in 220 učenci.

Na naši šoli smo se odločili, da projektne korake uporabimo pri raziskovanju zgodovine šolanja v Solkanu, saj letos obeležujemo 160-letnico le-tega.

Pripravili smo plakate s sedmimi koraki projekta in dejansko po njih tudi delali. Ti koraki so: izkaznica projekta, nevihta idej, miselni vzorec, drevo aktivnosti, časovnica, semafor in zaključek projekta.

Naš končni izdelek je bil časovni trak, ki so ga v a oddelku nadgradili s kratkim filmom.

Na zaključni prireditvi na OŠ Milojke Štrukelj smo posamezne korake v projektu predstavili s kratkimi točkami. Naša naloga je bila, da predstavimo časovnico in semafor, kar nam je skozi pesem, igro vlog in plesom tudi uspelo.

Vsi učenci so pridobili izkušnje za delo v projektu, nagrade sponzorjev za trud ter se na zaključku posladkali z ogromno torto.

Več v e-Sapici in na povezavi http://www.poganjkiprojektov.com/

Učiteljici Darja in Metka

Related Images:

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost