Učenci 7. razredov so imeli dne , 30. 3. tehnični dan na temo šolstvo v Solkanu pred 160. leti. Šola namreč v tem letu praznuje svojo zgodovinsko obletnico. Učenci so bili razdeljeni v 5 skupin in vsaka skupina je imela drugačne zadolžitve. Pri ustvarjanju so učencem pomagale učiteljice tehnike, kemije, naravoslovja in fizike. Med delom so spodbujale njihovo kreativnost in jim pomagale pri težavnejših nalogah. Cilj dogodka je bil tudi v tem, da bi pripravili scenografijo za tradicionalni dogodek »Šepet pomladi«, ki je bil navezan na obeležitev zametkov šolstva v našem kraju.

Prvo in drugo skupino so sestavljala samo dekleta. V njej so spoznale osnove krojenja, izrezovanja in ročnega šivanja. Najprej so izbrale ideje in po njih izdelale oblačila za učenca in učenko iz tistih časov.

V tretji skupini so fantje in dekleta izdelovali šolske torbe in peresnice. Za izdelavo so uporabili les in usnje.

V četrti in peti delavnici pa so svoje veščine pokazali fantje. Izdelali so šolsko tablo, klop z mizo, lesene peresnice in računalo-abakus.

Vsi učenci so pri delu izredno uživali, se naučili veliko novega in se izkazali prav na vseh področjih. Izdelke smo s ponosom odpeljali na prizorišče, sedaj pa si jih lahko ogledate v šolski avli. Namesto prave Ane in Roka pa sedita v šolski klopi čudoviti lutki.

Romina H., 8.r

Related Images:

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost