Zelo smo ponosni, ker smo Solkanci, saj v letošnjem šolskem letu praznujemo 160 – letnico naše šole. Praznovanje obletnice prepletamo z dejavnostmi med poukom. Na naši šoli dajemo velik poudarek branju in tekmovanju za bralno značko. Prva mentorica bralne značke je bila učiteljica slovenščine, gospa Marica Nakrst, ki je pred natanko petdesetimi leti, v šolskem letu 1966 / 67 zaorala ledino.

V zadnjih 22 letih je naše učence obiskalo 35 literarnih ustvarjalcev, v gibanje Bralna značka je bilo vključenih 9200 učencev tekmovalcev, ki so skupno prebrali 46000 knjig! Zato se ob tej prožnosti najlepše zahvaljujem vsem učiteljicam mentoricam, ki nas vzpodbujajo pri branju! Iskrena hvala tudi gospodu ravnatelju in knjižničarki, ki nam to omogočata! Veseli smo in počaščeni, da se je našemu povabilu na zaključno prireditev odzval mladinski pisatelj, basnopisec in nekdanji predsednik Društva bralna značka, gospod Slavko Pregl. V knjigi Odprava Zelenega zmaja, ki smo jo pred dvema letoma prejeli vsi sedmošolci v sklopu projekta Rastem s knjigo, ste zapisali, da je za uspeh v življenju

  • treba delati,
  • da je treba biti pošten in strpen,
  • spoštljiv do soljudi in narave,
  • da lepo vedenje ni odveč
  • in da razumno spodoben jezik ne škodi.
  • Prav to smo spoznavali in še spoznavamo pri projektu Rastoča knjiga.

Zapisali ste tudi, da knjigo, ko jo preberemo, lahko uporabimo kot pripomoček, s katerim lažje pridemo do marmelade na polici. Sporočilo je zelo jasno: knjige nam pomagajo, da dosežemo več. Zamislimo si, kako visoko bi segli s knjigami, ki smo jih prebrali v teh letih na naši šoli.

Prireditev sta povezovali Neja in Meri.

Zapisala Vlasta Skok

 

Related Images:

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost