V torek 12. (učenci 7. c) in četrtek 14. septembra (učenci 7. a in b) smo se po drugi šolski uri odpravili v Goriško knjižnico Franceta Bevka. Prevoz je bil za učence 7. c zelo zanimiv, ker smo se zaradi dežja do knjižnice po skupinah pripeljali s šolskim kombijem.

Ko smo prispeli, smo najprej šli v kletno predavalnico, kjer nam je knjižničarka povedala, da bomo v okviru projekta Rastem s knjigo, ki spodbuja bralno kulturo, dobili v dar vsak svojo knjigo.

Nato smo se odpravili na oddelek za mladino. Tam so nam povedali, kako se razvršča knjige, pokukali pa smo tudi v pravljično sobo. Zatem smo ogledali, kje skladiščijo knjige in kje je garaža za bibliobus. Na žalost smo ga zamudili, saj je že šel na pot, a videli smo njegovo fotografijo. O njem smo izvedeli, da prevaža tono težko baterijo za računalnik in povezavo na medmrežje ter da se v njem nahaja 70 metrov polic, kar je 100-krat manj, kot jih je v sami knjižnici (7 kilometrov). Zatem nam je knjižničarka razkazala oddelek za odrasle, od koder so nas stopnice vodile v zgornje nadstropje. Tam smo skozi steklo videli mojstrovalnico in Bevkovo pisarno, v kateri so nekateri njegovi predmeti in knjige.

Zatem smo se vrnili v predavalnico, kjer smo dobili obljubljeno knjigo Zvezde vabijo, ki jo bomo prebrali za domače branje, in se počasi odpravili peš nazaj v šolo.

Dan je bil super in zelo zanimiv.

 

Učiteljica slovenščine in učenci 7. c

Related Images:

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost