V ponedeljek, 20.11.2017, smo sedmošolci imeli tehnični dan z naslovom IGRIVA ARHITEKTURA. Razdeljeni smo bili v štiri skupine, prve tri ure je bila vsaka s svojim učiteljem. Vsaka je imela drugačno delo. Tisti učenci, ki so bili v skupini z učiteljicama TIT, so se sprehodili po Solkanu in si ogledali, katere stavbe ga sestavljajo, to so kasneje tudi narisali. Učenci, ki so bili v računalniški učilnici, so s programom risali stavbe. Učenci, ki pa smo bili v likovni učilnici, smo naredili maketo Solkana iz kartona, z malo umetniškega pridiha. Četrto uro smo vsi skupaj v avli imeli predavanje o arhitekturi g. Ravnikarja. Peto uro pa smo eni iz lesa in drugi iz opek po skupinah sestavljali mesto, v kakšnem bi sami živeli. Pri tem so nam dajale napotke tri prijazne arhitektke. Izvedeli smo veliko o gradnji Nove Gorice in slišali smo za nekaj znanih arhitektov. Tehniški dan nam je bil všeč in upamo, da bo kmalu kaj podobnega.

Zala K., 7.r

V ponedeljek 20.11 smo imeli tehnični dan na temo igriva arhitektura.

  1. šolsko uro nam je učiteljica Mojca Milone pripovedovala o gradnji Nove Gorice, arhitekturi in nam pokazala nekaj zanimivih modelov stavb.
  2. šolsko uro smo si šli po Solkanu ogledat nekaj najbolj tipičnih hiš, nekaj najlepših oz. modernih hiš, nekaj največjih in nekaj najstarejših tipičnih hiš in jih skicirali.
  3. šolsko uro smo risali risbo ene izmed hiš v narisu.
  4. šolsko uro smo imeli skupno predavanje v avli o arhitekturi in gradnji različnih mest in stavb in o Edvardu Ravnikarju (arhitektu Nove Gorice).

5.šolsko uro smo iz lesenih trikotnikov naredili svoj model mesta in se prepustili domišljiji.

Veliko novega smo zvedeli in bilo je zelo zanimivo.

                                                                                                       Tine Ž. 7.r

 

 

Related Images:

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost