V šoli smo obravnavali knjigo za domače branje Pekarna MišMaš. Bilo zelo všeč, ker smo pekli kruh. Vzgojiteljica Julijana nam je pri tem pomagala in pokazala, kako se speče kruh. Naredili smo testo in ga pustili vzhajati. Po malici smo vsi otroci dobili svoj delček testa in ga oblikovali v hlebček. Dali smo ga peči. Ko je bil kruh pečen, je vsak otrok svoj hlebček odnesel domov. Tako smo zaključili dan.

Taja, 3. r

Všeč mi je bilo, ko smo zamesili testo in ko smo ga oblikovali. Všeč mi je bilo, ko je vsak učenec nekaj povedal o pravljici.

Liam, 3. r

Obravnavali smo knjigo za domače branje Pekarno Mišmaš. Podajali smo si volno in zraven se pogovarjali o pravljici. Lepo mi je bilo, ko smo pekli kruh. Pekli smo hlebčke. Ko smo dali kruh vzhajat, se je testo zelo napihnilo. Všeč mi je bilo, ko je zadišalo po svežem kruhu.

Mit, 3. r

Danes smo pekli kruh. Odšli smo v jedilnico. Tam nas je pričakala vzgojiteljica Julijana. Najprej smo dali kvas v toplo vodo. Potem smo v skledo dali dva kilograma moke. Nato smo v moko naredili luknjo, dali malo olja, maslo in ga začeli gnesti. Ko smo ga pregnetili, smo ga dali vzhajati. Pred peko smo testo še enkrat pregnetili, nato smo dobili vsak svoj delček testa in smo naredili svoj hlebček. Zares je bilo lepo.

Alja, 4. r

Ob peki kruha sem se počutil navdušeno, ker sem komaj čakal, da ga spečemo. Ko smo pripravljali testo za kruh, sem se naučil veliko novega. Nato, ko je bilo testo pripravljeno, so ga razdelili in vsak si ga je oblikoval. Nato smo ga spekli in poskusili. Bil je odličen. Tako se je zaključila peka kruha.

Nejc, 4. r

Pri peki kruha sem veliko izvedel, kaj kruh vsebuje, kaj je dobro, da nastane dober. Izvedel sem za novo vrsto kruha. Kruh smo oblikovali v hlebčke, ki smo jih dali v pečico. Za konec smo dobili dober kruh.

Anej, 4. r

 

Related Images:

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost