Vsi učenci 6. razredov smo težko pričakovali zimsko šolo v naravi. V šolski knjižnici pri knjižničarki smo se vpisali v seznam, kako bomo razporejeni v sobe.

V ponedeljek, 29. 1. 2018, smo se ob sedmi uri zbrali na avtobusnem postajališču pri šoli, kjer sta nas čakala dva avtobusa. Po Soški dolini smo se peljali do Cerknega. Ko smo prispeli do hotela, smo svojo prtljago odložili v garderobo in se nato odpeljali do smučišča. Tam so nas vaditelji testirali v znanju smučanja in nas razdelili v skupine. Do kosila, ki je bilo vsak dan okrog trinajste ure, smo smučali. V hotel smo se vrnili ob 15.30. Popoldanski čas smo ta dan izkoristili za urejanje sob in seveda, druženje s prijatelji. Ta dan smo po večerji v jedilnici igrali tombolo. Naš učitelj samo je bil zelo zabaven in na trenutke prav smešen. In že je bil čas za pripravo na spanje. Luči smo v sobah ugašali ob 22. uri. Nismo prav takoj zaspali, saj smo si imeli veliko za povedati.

V torek smo popoldne izkoristili za ogled Cerkljanskega muzeja. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina si je ogledala muzej, druga pa je v spremstvu učitelja in vaditeljev, odšla v trgovino. Muzej je zelo zanimiv. Videli smo in izvedeli vse o cerkljanskih laufarjih, v drugem oddelku muzeja pa nam je vodič povedal veliko zanimivih stvari o Cerknem in o drugi svetovni vojni.

V sredo smo po smučanju šli v hotelski bazen, ki ima raznobarvne lučke. Imeli smo se zelo lepo.

Vreme se je v četrtek zelo poslabšalo, tako da je bilo smučišče zaprto. A imeli smo se vseeno lepo, saj smo takoj po zajtrku šli spet v bazen. Po kosilu smo imeli učno uro. V delovnih zvezkih smo reševali naloge in spoznali veliko zanimivosti o Cerknem.

Ta dan je bil še posebno dober, saj smo imeli po večerji disco. Bilo je fantastično! Po plesu v discu smo bili zelo utrujeni, zato smo odšli takoj v postelje.

V petek so nas učitelji zbudili in nam povedali, da na vrhu smučišča močno sneži in da verjetno ne bomo mogli smučati. Ampak vseeno smo se z avtobusom odpeljali do smučišča. Ker pa je bil to naš zadnji dan šole v naravi, smo morali spakirati našo prtljago. Na smučišču je bilo res veliko novega snega. Smučali so samo tisti, ki so si to želeli. Ta dan smo imeli kosilo v hotelu. Po kosilu smo našo prtljago naložili v avtobus in se odpeljali proti domu.

Po eni strani smo bili žalostni, ker se je naše druženje in smučanje zaključilo, po drugi strani pa veseli, ker bomo po enem tednu spet videli naše starše in jim povedali vse o naših dogodivščinah.

Hana C., Neža B., 6.r

Related Images:

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost