1.dan: ponedeljek, 28. 5. 2018

Danes zjutraj smo se učenci 7. a odpeljali proti CŠOD-ju Kavka v Livških Ravnah. Pot z luksuznim avtobusom je bila prijetna. Ob prihodu smo od vodje doma spoznali pravila bivanja, v sobah pa smo se udobno namestili. Pred kosilom smo se sprehodili do razgledne točke, kjer smo si ogledali prelepo pokrajino, ki nas bo obdajala naslednje dni. Popoldne smo imeli tečaj lokostrelstva. Nekateri med nami so ugotovili, da je to dejavnost, s katero bi se še želeli ukvarjati. V času večerje so v dom prispeli učenci iz OŠ Horjul. Pred nočnim počitkom smo z učiteljem Matjažem odšli na ogled okolice doma. Med tem, ko smo hodili po Poti miru,  nam je učitelj pripovedoval zgodbe o krivopetah.

2.dan: torek, 29. 5. 2018

Zbudili smo se v čudovito jutro. Po samopostrežnem zajtrku smo se z učiteljico Mojco podali na raziskovanje bližnjega potoka Perivnik. Popoldne nas je presenetila nevihta, zato smo si čas krajšali s petjem, poslušanjem kitare ter pisanjem haiku-jev. S petjem smo pregnali dež, zato smo se lahko odpravili na ogled Kavkne jame, ki se nahaja v bližini našega doma. Po večerji smo navezovali prijateljske stike z učenci OŠ Horjul. Razdeljeni v več mešanih ekip, smo igrali različne štafetne igre, ki jih je pripravil učitelj Matjaž.

3.dan: sreda, 30. 5. 2018

Sredino dopoldne smo izkoristili za daljši pohod v vasico Topolovo, ki se nahaja v Benečiji. Pot do nje pelje skozi čudovit gozd. Ob poti so postavljene skulpture (klavir, stol, v kletko ujeta debla dreves,..), ki nam veliko povejo o življenju nekoč v teh krajih, o človeški minljivosti ter  o človeškem odnosu do narave. Po popoldanskem počitku nas je učitelj Matjaž naučil osnov nordijske hoje. S pohodnimi palicami smo se odpravili na bližnjo vzpetino, imenovano Nagnoj. Med počitkom Nagnoju smo poslušali zgodbe o krivopetah, iskali zaklad ter se sladkali z dateljni. Dan smo zaključili z ustvarjalno delavnico, na kateri smo po navodilu učiteljice Monike, narisali platnico svoje najljubše knjige. Zvečer smo utrujeni zaspali.

Pred nami sta še dva dneva življenja in učenja v naravi. Teden prehitro mineva, a ostali nam bodo lepi spomini ter naučena znanja, ki jih bomo v bodoče še sigurno potrebovali.

 

Ela & Polona,7.a

Related Images:

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost