Bralno značko sta po češkem zgledu osnovala ravnatelj osnovne šole na Prevaljah, pisatelj Leopold Suhodolčan, in profesor slovenščine na tej šoli, Stanko Kotnik. Prvo tekmovanje za Prežihovo bralno značko so razglasili na področju štirih koroških občin v jeseni leta 1960, prve Prežihove bralne značke pa so bile podeljene maja 1961 na Prevaljah

V tem šolskem letu tako skupaj končujemo že 57. bralno sezono.

 

Že štirinajsto leto po vrsti nam Društvo Bralna značka Slovenije s pomočjo sponzorjev pripravlja darilne knjige za zlate bralke in zlate bralce. Teh je letos na naši šoli 28.

S knjigami ne razvijamo le branja, temveč tudi strpnost in občutljivost za sočloveka, s knjigami imamo privilegij vstopiti v svetove drugih in razumeti njihove drugačnosti. Z branjem tako skupaj ustvarjamo boljšo družbo.

Prostočasno branje je dobra spodbuda za vseživljenjsko branje, za višjo bralno pismenost in boljšo bralno kondicijo otrok in mladostnikov.

 

Bralna priznanja je na naši šoli letos prejelo 453 učencev. To predstavlja kar 78,9 odstotkov vseh učencev.

Iskrene čestitke!

Ob tem gre posebna zahvala učiteljicam mentoricam, ki nas vzpodbujajo pri branju, gospodu ravnatelju, ki omogoča nakup dobrih knjig in knjižničarki.

Motivacija za branje sta nagradni izlet za zlate bralke in bralce in obisk literarnega ustvarjalca.

Učence 1. in 2. razreda ter podružnice Trnovo in Grgar je v maju obiskala pisateljica Tatjana Kokalj,

učence od 3. r. do 9.r. pa mladinski pisatelj Žiga X Gombač.

 

 

Related Images:

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost