V soboto 23. 3. 2019, je bil v Ajdovščini festival LABIRINT, ki združuje mlade raziskovalce, inovatorje in tehnike, na katerem je sodelovalo skoraj 140 učencev iz celotne regije.  Na tem dogodku se otroci srečajo na predstavitvah inovativnih idej, raziskovalnih nalog ali pa so aktivni v praktičnih delavnicah in robotiki kjer iznajdljivo rešujejo zastavljen problem.

Učenci so se na predstavitve inovacij pripravljali v šoli in raziskovali tudi v domačem okolju. Razvijali so veliko kompetenc, ki jih poudarja projekt POGUM v katerem je naša šola v razvojni vlogi. Krepili so medsebojno sodelovanje, iskali rešitve, premostili ovire, uporabili znanja in spretnosti, bili inovativni in pri vsem uporabljali tudi tehnologijo. Inovacijske rešitve so bile usmerjene v tematike trajnostnega razvoja in predvsem ekologije.

Mladi praktiki pa so to soboto v delavnicah OŠ Danila Lokarja in OŠ Šturje izdelovali praktične izdelke in sicer:  iz odpadnih embalaž so izdelovali inovativna vozila s prikolico, v delavnicah mlajših praktikov so reševali izziv: Kam s ključi? Starejši praktiki pa so se pomerili v iskanju rešitev: Kako biti aktivni med igranjem video igric? Robotki pa naj bi reševali problem zbiranja pasjih  iztrebkov.

Učence so pri zagovorih in predstavitvah opazovali in usmerjali vrhunski strokovnjaki iz različnih znanstvenih in tehniških področjih. Tako so učenci pridobili hitre povratne informacije in dragocene nasvete za nadgradnjo svojega dela.

Naši učenci so se odlično odrezali na vseh področjih. Še posebno pa sta bili izpostavljeni za svojo inovacijo Maša Poberaj in Špela Ušaj, ki sta rešili problematiko neprijaznih tunelov za pešce in kolesarje, ter Patrik Hvala in Sara Baskar, ki sta predstavila rešitev aktivnega igranja računalniških igric. Iskrene čestitke vsem sodelujočim, ki so dragoceno soboto izkoristili za pridobivanje novih prijateljstev, izkušenj in veščin v LABoratoriju Inovatorjev, Raziskovalcev IN Tehnikov.

mentorica Mojca M.

Related Images:

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost