Učenci 8. in 9. razredov, udeleženci letošnjih tekmovanj iz znanja angleščine, smo si 4. decembra v Gorici ogledali angleško gledališko predstavo  »A Midsummer Night’s Dream« (Sen kresne noči).  Uprizorila jo je gledališka skupina The English Drama Group  iz Münchna.

Gledališko delo se dogaja v antični Grčiji. Hermijo, ki je zaljubljena v Lisandra, želi oče prisiliti v poroko z Demetrijem, v katerega je zaljubljena Helena. Hermija in Lisander zaradi tega zbežita v Atene, vendar jima Demetrij in Helena sledita. Medtem ko v gozdu prespijo, jim vilinec Puck v oči da čarobne ljubezenske kapljice in s tem povzroči pravo zmedo: ko se zbudijo, sta Lisander in Demetrij zaljubljena v Heleno, vilinska kraljica pa v igralca Bottoma, ki je zaradi prejšnjih Puckovih potegavščin spremenjen v osla. Na koncu se vse razreši – Bottom dobi spet človeško podobo, Hermija in Lisander se poročita, kakor tudi Helena in Demetrij.

Med dvourno predstavo smo imeli mešane občutke. Čeprav nam je bila predstava zelo smešna, je učence motilo, da se kostumi in nekateri prizori niso ujemali z zgodovinskim časom. Bila je zanimiva priredba klasične komedije Williama Shakespearja, ki je nedvomno eden največjih dramatikov vseh časov. Vsi smo se strinjali, da bi delo z izvirnim besedilom v stari angleščini zaradi sodobnega pristopa lahko preimenovali  v n.pr. Sodoben Sen kresne noči. Klub temu smo se zelo nasmejali in bi predstavo priporočili tudi drugim.

Vid: »Predstava je bila neverjetna. Igralci so se zares vživeli v svoje vloge, da niti ne omenim prelepega britanskega naglasa in zelo bogatega besedišča, ki sta predstavo naredila takšno, kakršna je bila.«

Julija, 9. razred (iz angleščine prevedla Brigita Lipej Furlan)

 

Related Images:

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost