Vtisi s športnega dne učencev 3. razreda:

  • Všeč mi je bilo igranje s prijatelji. Všeč mi je bilo tudi , da smo ustvarjali. (Vita)
  • Všeč so mi bile delavnice. (Vid)
  • Všeč so mi bile delavnice. Všeč mi je bil pohod. (Adrian)
  • Všeč mi je bilo, ko smo delali delavnice: barvali storže, risali srčke na kamenje in ko smo šli k drevesu in odložili kamenje in nekaj storžev. Všeč mi je bilo, tudi ko smo se sprehajali po gozdu. (Vanesa)
  • Najbolj mi je bilo všeč, ko smo odšli v gozd. Všeč mi je bila delavnica. (Maša)
  • Všeč so mi bile delavnice, pohod in skakanje. (Julija Ž.)
  • Meni je bilo všeč v gozdu na točkah in ko smo šli nazaj v šolo. (Jakob)
  • Najbolj mi je bilo všeč, ko smo skakali. (Anže)
  • Všeč mi je bilo, ko smo skakali. (Lara)
  • Najlepše mi je bilo pri delavnicah. (Erik)
  • Najbolj mi je bilo všeč, ko smo izdelovali ptičje hišice. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo hodili. (Tim)
  • Všeč mi je narava. (Ota)
  • Najlepši mi je bil gozd in Sr(e)čna hiša. Bilo je super, ko smo risali srčke na kamenčke. (Asmir)

Vtisi učencev 4. razreda:

NA FOBŠKEM KALU

Doživljajski spis

           Prvo sredo v oktobru je bil športni dan in odšli smo na Fobški Kal. Bila sem zelo navdušena. Končno smo odšli po malico. To pa je pomenil odhod!  Ko smo vsi vzeli malico, smo se zbrali pred šolo.

          Nekaj časa smo še počakali, da smo se vsi učenci POŠ Grgar zbrali, da so nam učiteljice povedala še kratka navodila. Končno smo odšli. Pot je bila dolga. Hodili smo v parih, zato smo imeli čas  tudi s kom kaj poklepetati. Prispeli smo do oznake Fobca, kjer smo desno zavili na ožjo pot. Hodili smo drug za drugim, zato nismo mogli več klepetati. Ta del poti je bil kratek, na srečo! Ko se je pot razširila, je bilo slišati spet kar nekaj klepetanja. Kmalu pa se je zaslišalo, da se trebuščki že »oglašajo«. Veliko učencev je bilo že lačnih.

            Po dolgem času hoje smo prispeli na cilj, to pa je bila Sr(e)čna hiša. Spomnila sem se, da sem tam že bila, a mi je bilo zelo zanimivo. Lepo so nas sprejeli in pozdravili. Sledila je malica. S sabo smo imeli sendviče in vodo. Tam pa so za nas pripravili orehove potičke, piškote, slane palčke in sok.

            Sledile so tri delavnice. Jaz sem izbrala izdelovanje slike iz storžev. Najprej smo iz storžev izdelali cvet, iz katerih smo potem na leseni deski oblikovali sliko. Seveda pa smo jih pred tem še pobarvali.

            Po koncu dejavnosti, smo svoje izdelke vzeli in jih odnesli k drevesu, ki smo ga posvojili. Nadaljevali smo sprehod po gozdu do nekaterih točk. Ena od teh je bila točka treh src. Ta so bila narejena iz kamnov in dveh klopi. Zadnja je bila tempelj, zelo zanimiva, saj je bila to zelo majhna jama.

Ob koncu dne smo po dolgem času odšli v šolo. Pot se mi je zdela veliko krajša kot na začetku. Prispeli smo v šolo, hitro je bilo konec športnega dne. Verjetno zato, ker je bilo zabavno!

Ajda Dirjec, 4. g

IZDELAVA PTIČJE KRMILNICE

Doživljajski spis

         Bil je lep dan. Z učenci POŠ Grgar smo šli na pohod na Fobški Kal.   

         Na Fobškem Kalu smo pojedli malico. Nato smo se razdelili v skupine. Petošolci in jaz smo delali ptičjo krmilnico iz odpadnega materiala. Dobili smo plastično posodo. Okrasili smo jo. Hitro je bila končana. Šli smo k drevesu, ki smo ga izbrali, tja smo položili in obesili vse naše stvari, ki smo jih izdelali.

         Potem smo se vrnili nazaj v šolo.

Blaž Rebec, 4. g

PRVI ŠPORTNI DAN

Doživljajski spis

         Bil je lep sončen dan. Učenci POŠ Gragar smo odšli na Fobški Kal. Vzeli smo sendviče in se odpravili.

         Hodili smo proti Fobci. Nato smo prišli  do ozke steze in nekaj časa hodili po njej. Bilo je prijetno toplo. Ob poti smo opazovali rastline, poimenovali drevesa in iskali plodove. Ko smo prišli na Fobški Kal, smo pojedli malico in piškote, ki so bili na mizi. Nato smo začeli izdelovati izdelke iz gozdnih plodov. Dekleta smo iz storžev delale rože, fantje ptičje krmilnice, nekateri pa so na kamenčke risali srčke. Odšli smo v gozd. Kamne in storže smo položili okoli smreke, ptičje krmilnice pa obesili na veje. Pogledati smo šli tudi varuha gozda in jamo.  

         Po gozdni poti smo nadaljevali pot v Fobco in nato proti Grgarju.

Zala Brezavšček, 4. g

Vtisi učencev 5. razreda:

Related Images:

(Skupno 332 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost