V soboto 4. marca 2023, ob 9. 50, na prvem programu RTV Slovenija, bomo stiskali pesti za našo ekipo tekmovalcev tekmovanja Male sive celice, ki jo sestavljajo Blaž Bagon, Ivana Bagon in Gaja Boltar. V četrtfinalu se bodo pomerili z ekipo osnovne šole Šmarje pri Jelšah.

Spomnimo se na pot, ki so jo prehodili naši tekmovalci. Njihova uspešna pot, na kateri smo jih spremljali, zanje navijali, jih podpirali, se je pričela z zmago na šolskem izboru ekip. Temu koraku je sledilo »pisno« tekmovanje, kjer se je pomerilo skoraj 300 ekip in ustni del tekmovanja, kamor se je uvrstilo 64 osnovnošolskih ekip. Vse ovire so uspešno, z mirnostjo in dobrim medsebojnim sodelovanjem ob široki razgledanosti, premagali in se uvrstili na televizijski del tekmovanja, kjer se pomeri le 32 najboljših ekip.  Pot uspeha so tlakovali naprej in se po zmagi nad ekipo iz osnovne šole Jakoba Aljaža Kranj uvrstili med 16 najboljših ekip v Sloveniji.

Na televizijska snemanja jih je obakrat spremljala skupina navijačev in navijačic. Svojo navijaško držo so podkrepili z vijoličnimi majicami, barvo naše ekipe. Vsakič je bilo na avtobusu, ki nas je peljal v Ljubljano in nazaj, prijetno vzdušje in verjamem, da so se učenci med seboj še bolj povezali.

Ne glede na to, kakšen bo končni izid v dvoboju med Primorci in Štajerci, lahko rečemo le, da so naši trije, zmagovalci.

Barbara Stožir Curk, mentorica in psihologinja

Nekaj fotografij s snemanja:

in napovednik oddaje na FB strani oddaje Male sive celice:

Related Images:

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost