Prišel je težko pričakovani dan – zadnji dan pouka in začetek poletnih počitnic. Dan poln vznemirjanja, pričakovanja, veselja, pa tudi žalosti, ker se nekateri učenci poslavljajo od nas. Zadnji dan pouka smo začeli sproščeno, v svojih razredih, kjer smo z razredničarkami še zadnjič povadili svoje nastope.
Prišla je druga šolska ura in z njo osrednji dogodek tega dneva-proslava ob dnevu državnosti. Kot je na naši šoli že tradicija, so vlogo povezovalca nase prevzeli petošolci. Program smo začeli s himno in predstavitvijo praznika. Prvi so se nam predstavili prvo in drugošolci z recitacijo pesmi Žabeceda ter petjem pesmi o abecedi. Tretješolci so nas razveselili s plesom na pesem Pujsi debelujsi. Četrti razredi so nam pripravili dramatizacijo z naslovom Konec pouka, kjer so uprizorili dogodek v učilnici. Da so razred mnogih talentov, so nam dokazali, ko so nam zaigrali na instrumente ter zaplesali na pesem Gremo na morje.
Kot zadnji razred so bili na vrsti naši najstarejši učenci, ki so nas do solz nasmejali z vici o šoli.
Proslavo smo zaključili s šolskim pevskim zborom, ki nam je zapel pesmi Muca na klavir igra in Da jora ta Banerina.
Po malici in odmoru, smo se razdelili po razredih, kjer smo preživeli še zadnje ure z našimi razredničarkami. Po podelitvi spričeval in kosilu smo sproščeno odkorakali počitnicam in dogodivščinam naproti.

Dragi učenci, želimo vam čudovite počitnice!

Pripravila: Špela Frank

Fotografirala: Irena Dirjec

Related Images:

(Skupno 448 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost