Junijsko dogajanje na POŠ Grgar je bilo v času PB polno zanimivih aktivnosti. Ustaljene ekipe so se pomerile v nogometu, nekateri pa so si iz blazin naredili prave tabore, kjer so uživali v senci. Veliko učencev se je pridružilo šivalnemu krožku na prostem ali v razredu. Izpod spretnih prstov učencev so nastajali barviti izdelki iz blaga: srčki, ribice, žogice, muce, traktor. Izdelke so odnesli domov, jih podarili bližnjim z namenom izkazati pozornost ali kot voščilo za rojstni dan.  Izbrani izdelki so se z nasmehom in iskrivimi očmi znašli tudi v učiteljevih rokah. Nekateri so bili šivanja vešči že od prej, drugi so se osnov učili. Učiteljeva pomoč je prišla prav, ko je bilo potrebno skozi ozko šivankino uho vstaviti sukanec ali narediti vozel.

Z učenci smo se nekajkrat peš odpravili v bližnjo okolico, kjer smo raziskovali lepe kotičke narave in si izmenjevali prigode iz vsakdanjega življenja. V suhi strugi pod mostom so pridne roke z lopatkami napolnile vedra z rodovitno zemljo, nekateri pa so hiteli pobirati smeti, ki so bile brezbrižno vržene v naravo. Le-te so našle svoje mesto v kontejnerjih pred šolo, zemljo pa smo naslednji dan uporabili za sajenje sončničnih semen. Vsak učenec je svoj lonček napolnil z zemljo, vanjo s prsti naredil nekaj luknjic, kamor je položil semenca in jih nato prekril z zemljo ter dobro zalil. Nekateri so lončke tudi pobarvali, imena na njih pa so jasno sporočala, kdo je gospodar svojih rastlinic, ki so jih skrbno zalivali in vsak dan opazovali.

»Učiteljica, poglejte mojo sončnico!« so dan za dnem ponosno kazali mlado življenje, ki si vtira pot na svetlobo. S hvaležnostjo in velikim veseljem so jih zadnje šolske dni odnašali domov, kjer verjamem, da bodo zanje še naprej skrbeli z veliko mero ljubezni. Morda bodo rumeni cvetovi privabljali čebele na njihovih vrtovih, oni pa se bodo ob pogledu nanje večkrat spomnili vseh prijetnih trenutkov, ki smo jih skupaj stkali!

V zadnjem tednu smo se podali na sprehod proti gozdu. Nekatere so v stopala pikale trde bilke sveže pokošene trave, drugi so kot za šalo tekli po njej. Vsi pa smo zagotovo uživali!

Naj bodo tudi poletne počitnice, v katere smo ravnokar zakorakali, polne užitkov, čudovitih izzivov, smeha in iger! 

Napisala: Tamara Mihelj

Related Images:

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost