V naši osnovni šoli redno spremljamo in uvajamo novosti na področju razvoja vseh vrst tehnologij in zato dosegamo v državnem merilu tudi prepoznavne dosežke. Veliko učencev smo že navdušili za študij tehnike in sorodnih ved.

Konec novembra so bili trije učitelji na izobraževanju softvera za uporabnost 3 D tiskalnika pri pouku Tit in Likovnega snovanja. Vzrok temu je bil tudi velik interes učencev, da bi si zamislili izdelke, ki bi jih potem izdelali s tiskalnikom. Zdi se, da bi na tak način spodbujali ustvarjalnost in uporabo sodobnih tehnologij pri pouku. Predvsem pa pri otrocih zasejali nagnjenje k izbiri srednje šole v smeri tehniških ved.  

 V šoli smo imeli že 3D tiskalnik, ki nam ga je pred leti podaril podjetnik Žan Krpan. Tokrat smo zaprosili g. Leona Kralja za pomoč pri zbiranju sredstev. Tako se je tudi s pomočjo ge. Monike Gorjan Zavadlav aktiviralo iskanje donatorjev in na prošnjo so se odzvala solkanska podjetja: Business Solutions d.o.o., Advansys d.o.o., EDITOR d.o.o., Shelly Tech d.o.o. in Instrumentation Technologies, d. o. o..

Pridobili smo toliko sredstev, da smo lahko kupili štiri 3D tiskalnike, tri 3D peresa, vrhunski rezalnik in gradivo. V šoli je začutiti veliko veselje in zanimanje za obisk učilnice tehnike v kateri se nahajajo tiskalniki.  

Vsem podjetjem se iskreno zahvaljujemo in si želimo še več medsebojnega sodelovanja.

Tiskalnike so sestavili nekateri učenci, ki so pri izbirnem predmetu Obdelava gradiv in so izrazili interes za montažo in prvi 3D tisk.

Učenci pri montaži in preizkušanju tiskalnikov

Naslednji teden, v sredo, 14. 2. 2024 od 12.30 do 14:30, bomo imeli dan odprtih vrat (v učilnici TIT), tako da si lahko vsakdo ogleda, kako poteka risanje in tiskanje. 

Izjava Tomaža Šuštarja, učenca 7 razreda:

V četrtek 25. 1. 2024 je naša šola prejela nove in dobre 3D tiskalnike. S prijatelji smo jih v učilnici tehnike sami sestavili. Vsak tiskalnik sva sestavila po dva učenca. Jaz sem ga sestavljal skupaj z Davidom. Meni se je zdelo lahko, saj obvladam sestavljanje in pritrdili smo dva kosa na spodnji del. Tam je držalo za filament. Dodala sva še ogrodje na ploščo za tiskanje. Potem smo tiskalnike testirali in se ob tem zelo veselili, saj so vsi delali brezhibno.

Related Images:

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost