V učilnici tehnike in tehnologije je 14. februarja 2024 potekal dan odprtih vrat, na katerem so imeli učenci in zaposleni šole imeli možnost spoznati in v praksi preizkusiti oblikovanje z našimi novimi pridobitvami – 3D tiskalniki, 3D peresi in izjemnim rezalnikom. Pripravili sta ga učiteljici Mojca Milone in Urška Tušar z učenci – Kreativci, ki so se predhodno naučili, kako ustvarjati z novimi napravami, in so svoje znanje suvereno predstavili obiskovalcem.

Obiskali so nas učenci podaljšanega bivanja in tisti, ki sta jih pritegnila vsebina in vrvež v učilnicah. Ogledali so si, kako se z računalniškim programom nariše tridimenzionalni predmet, in njegovo nastajanje v 3D tiskalniku, nekateri pa so se tudi sami preizkusili v oblikovanju s 3D peresi.

Pri ustvarjanju na rezalniku Cricut so učenci na internetu poiskali enostavne risbe, ki so jih s pomočjo računalnika pripravili za izrez na rezalniku, in si tako po svojem okusu izdelali prave nalepke iz barvne plastične folije, s katerimi si bodo lahko okrasili zvezke ali druge uporabne predmete.

V učilnicah je vladalo delovno in ustvarjalno vzdušje, nastajale so nove ideje za nadaljnje ustvarjanje z napravami, ki jih bomo v prihodnosti uresničevali v okviru rednega pouka in interesnih dejavnosti.

Na popoldnevu odprtih vrat smo bili veseli tudi nekaterih staršev, ki so prišli pogledati, kako potekajo ustvarjalne delavnice. Bili so navdušeni in pritrdili so, da je tak način pouka in izmenjave izkušenj dodana vrednost klasičnemu pouku. Obiskala nas je tudi Monika Gorjan Zavadlav, ki je koordinirala zbiranje sredstev od lokalnih podjetij. Tudi ona in njen mož sta začutila motiviranost in velik interes učencev za ustvarjanje na novih napravah. Pravi, da si želi še vnaprej medsebojnega sodelovanja, izmenjave izkušenj in navduševanj mladih za študij tehnike.

Urška Tušar in Mojca Milone

Related Images:

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost