Na OŠ Solkan smo se pridružili vseslovenskemu projektu Teden pisanja z roko, ki je potekal od 22. do 26. januarja 2024. Učence smo k sodelovanju povabili s promocijskimi plakati in ministrovo poslanico, ki jo je vsem sodelujočim napisal dr. Darjo Felda.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2024 je bila Zapis časa o nas.

Sodelovali so učenci 1. – 5. razreda OŠ Solkan s Podružnicama Grgar in Trnovo pod mentorstvom razredničark (Lidija Abramič, Vesna Gulin, Nina Rijavec Ternovec, Sara Marinič, Metka Nunčič, Mojca Kumer, Karin Sirk, Nina Žbona Kuštrin in Barbara Gabrijelčič) ter učenci 6. – 9. razreda OŠ Solkan pod mentorstvom učiteljice slovenščine Lucije Kovačič.

Namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti mlajše in starejše o pomenu pisanja z roko, ga spodbuditi, vzpostaviti družbeno pozitiven odnos do pisanja z roko, poudariti pomen razvoja individualnosti, vplivati na razvoj fine motorike pri mlajših in starejših ter izraziti spoštovanje in naklonjenost, saj je pisanje z roko bolj osebno. Na OŠ Solkan smo pozornost namenili predvsem prednostim pisanja z roko. Dejavnosti v povezavi z osrednjo temo projekta Zapis časa o nas, smo izvajali v mesecu januarju.  

Učenci od 2. do 4. razreda so napisali zanimive zapise o sebi in zapisano ilustrirali. Opisali so sebe, zanimive dogodke, ki so se jim zgodili, kaj jih veseli, zakaj so si všeč, kaj počnejo v prostem času … Učenci 4. a razreda so zapise združili in ustvarili čudovito razredno knjigo.

Učenci 5. razredov so napisali svoje prve knjige različnih doživetij. Prebrali so jih sošolcem in jih razstavili v šolski avli.

Učenci od 6. do 9. razreda so zapisali raznolike opise sebe: kdo sem, kaj me veseli, kdo je moj najboljši prijatelj, katera je moja najljubša barva, o čem sanjam …

Na Podružnični šoli Grgar so učenci 4. razreda zapisali, za kaj so hvaležni in zapisano razstavili na tabli.

Učenci 3. in 4. razreda Podružnice Trnovo so izdelali knjižico z naslovom To sem jaz.

Obiskovalci knjižnice so pod mentorstvom knjižničarke narisali snežinko, jo podpisali s svojim imenom in na vsak krak snežinke zapisali, kakšno vlogo zasedajo v življenju, oziroma kaj radi počnejo.

Menim, da je bil Teden pisanja z roko prijetna popestritev za vse nas in hkrati opomnik, da čim več pišemo z roko.

Oglejte si interaktivno predstavitev z rokopisi, ki so nastali v času projekta Teden pisanja z roko 2024.

Tina Skok, šolska knjižničarka in koordinatorica projekta Teden pisanja z roko 2024

Related Images:

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost