Spoštovani starši.

Skrb za vaše otroke in naše učence je pomembna. Njihova dobrobit, fizično in duševno zdravje, njihovo soočenje s svetom in samim seboj skupaj s spremembami, ki jih obdajajo.

Ker smo del mreže šolskih parlamentov, ki delujejo pod okriljem Zveze prijateljev mladine (ZPM), so nas zaprosili, če lahko dopis in anonimno anketo posredujemo vam staršem. Na vas pa je ali boste nanjo odgovarjali.

Hvala vam za vaš čas.

Prijazen pozdrav,

Heidi Jakopič, pomočnica ravnatelja

Sporočilo:

Spoštovani!

V sklopu našega programa Otroški parlamenti se otroci že drugo leto zapored pogovarjajo o duševnem zdravju otrok in mladostnikov. Ta tematika jim predstavlja izziv, imajo premalo informacij in se želijo o tem pogovarjati. Tudi analiza akcije »Tom potuje, otroke obiskuje« (Tomov nahrbtnik z informativnimi vsebinami je potoval po osnovnih šolah) je pokazala, da kar 95 % učencev ostaja samih s svojimi težavami (o stiskah se ne zaupajo odraslim).

Kako dobro pa to področje poznajo starši oz. skrbniki otrok? Zanje smo na pobudo otrok, sodelujočih v programu Otroški parlamenti, pripravili kratek vprašalnik, ki ne traja več kot 3 minute. Odgovori bodo dobrodošel vpogled v to, kako v družbi prepoznavamo stiske otrok in se nanje odzivamo.

Vprašalnik je anonimen, dostopen na povezavi:

https://1ka.arnes.si/a/d7d87378

(vprašalnik je odprt do vključno 15. marca 2024).

Lepo pozdravljeni,

Petra Zega

Strokovna sodelavka ZPMS

Related Images:

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost