Z današnjim dnem smo zaokrožili jubilejni, lahko bi rekli pesniški teden, saj smo 18. marca obeležili 12o. obletnico rojstva pesnika Srečka Kosovela. Njegov najobsežnejši del pesništva govori o Krasu, zaradi česar ga imenujemo »lirik Krasa«.

Leta 1999 je Unesco 21. marec razglasil za svetovni dan poezije z namenom promoviranja branja, pisanja, objavljanja in učenja poezije po vsem svetu.

Na današnji dan, 22. marca, pa praznujemo 100. obletnico rojstva pesnika Ivana Minattija. Pesnik sodi v pesniško generacijo, ki je začela pisati med vojno in nato nadaljevala povojno književnost. Njegove pesmi večinoma govorijo o odtujenem človeku, ki se zateka v naravo. Velik uspeh mu je prinesla pesem Nekoga moraš imeti rad, ki jo je izdal v istoimenski zbirki. V počastitev spomina nanj, je devetošolka Pia Ternovec v avli šole med glavnim odmorom recitirala njegovo pesem Nekoga moraš imeti rad.

Recital smo zaokrožili s srčki na katere so učenci in zaposleni šole zapisali, koga imajo radi ter jih izobesili v avli.

Zapisala: Tina Skok, knjižničarka

Fotografirala: Vesna Gulin, učiteljica 2. razreda

Related Images:

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost