SADNJA SMREČIC V TRNOVSKEM GOZDU

V soboto, 6. 4. je bilo v Trnovskem gozdu pogozdovanje, ki so se ga udeležili tudi nekateri prizadevni učenci iz OŠ Solkan, njihovi starši, učitelji in drugi delavci šole. Dobili smo se pri gozdarski koči Krnica in se potem v spremstvu članov ZGS odpravili na mesto pogozdovanja, Predmeja – Prevala.

Na tej lokaciji smo bili priča ogromni površini, ki je bila popolnoma posekana. Predstavnik ZGS nam je povedal, da je po poseku druga drevesa napadel lubadar in potem je področje prizadel še vetrolom. Gospod nam je potem demonstriral, kako se sadi in na kaj moramo biti pozorni.

Sadili smo v parih, eden je kopal jamico, drugi je vsadil smrekico. Mi smo prevzeli šop malih smrekic in se namenili na mesto sadnje. Smrekice smo sadili na razdalji 2 metrov . Po celotni lokaciji se je razporedilo skoraj 100 prostovoljcev, ki so izredno prizadevno pogozdovali. V skoraj treh urah smo posadili okoli 2000 sadik.

Potem smo se okrepčali s rogljičkom, sirovko in se odžejali z vodo in se z srečo v srcu vrnili domov. Občutek, da si lahko vrnil življenje in pomladil gozd, je za moje pojme nepopisen. Ponosen sem, da sem bil lahko del te zgodbe.

Matej B. 7.r

POSTAVITEV SMERNIH TABEL SKOZNO

Isto soboto smo s skupino bivših učencev OŠ Solkan na Trnovem postavili osem smernih tabel za pot do Skoznega. Z istimi učenci smo lansko leto izdelali table za Kuk in jih namestili že konec lanskega šolskega leta. Projekt smo potem nadaljevali še v izdelavo kažipotov Skozno.

Prvega smo postavili v samem centru vasi Trnovo, potem ob cesti, oglasni deski in ob poti do lokacije. Iskrena pohvala in zahvala Luki, Nejcu, Aneju in Leonu, ker so naredili doprinos domačemu kraju in s tem zaključili šolski projekt.

Mojca Milone

Related Images:

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost