Spoštovani,


tudi letos bo potekala vseslovenska Lions akcija zbiranja rabljenih navadnih ali sončnih očal z dioptrijo, ki so namenjena slabovidnim otrokom in odraslim v gospodarsko manj razvitih državah sveta. K akciji vljudno vabimo tudi vaš vrtec. Akcijo koordinira Lions klub Ljubljana Barje. Že od začetka je v akcijo vključeno podjetje HOFER trgovina d.o.o., ki omogoča, da se očala en mesec zbirajo v vseh njihovih trgovinah. Lions klubi po Sloveniji očala običajno zbirajo tudi npr. v optikah, vrtcih, šolah, domovih za starejše, knjižnicah, zdravstvenih domovih itd.
Zbrana očala (seveda tudi otroška pridejo v poštev), ki jih zberete v vašem vrtcu, lahko oddate med 13. 4. 2024 in 13. 5. 2024 v najbližji trgovini HOFER, kjer so zaposleni o tem obveščeni.

Člani Lions kluba Ljubljana Barje bomo vsa zbrana očala najprej pregledali in primerno razvrstili, nato pa jih poslali v francoski zbirni center Lions klubov Francije Medico v mestu Le Havre. V tem centru očala dodatno pregledajo, očistijo in označijo z ustreznimi optičnimi parametri, da so primerna za nadaljnjo uporabo in razdelitev. Še več informacij je na voljo v priloženem dopisu.

Lepo vabljeni, da tudi vaš vrtec prispeva k lepšemu jutri nekoga, ki si žal ne more privoščiti tako osnovne dobrine kot so očala. 

S prijaznimi pozdravi,

Aleš Polajnko,

Zveza Lions klubov Slovenije D-129

Related Images:

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost