V četrtek, 23. 5. 2024, se je na pokritem kotalkališču že tradicionalno odvijal dobrodelni koncert Klic poletju, ki vsako leto privabi veliko število ljudi. Povezani v melodiji prijetne glasbe in ritmu igrivega plesa so se učenci Osnovne šole Solkan s podružnicama Grgar in Trnovo predstavili občinstvu s človekoljubnim namenom zbiranja sredstev za šolski sklad.

Koncert je povezoval naš nekdanji učenec Maks, ki se vedno z veseljem rad vrača med nas iz srednješolskih klopi. Rdeča nit se je prepletala in vila od Rezije do Jadrana, preko lepot naše čudovite dežele, raznih poti, ki nas peljejo v tuje kraje, tudi v Metalkamp, a nas vedno vračajo domov, k našim koreninam in v naš domači rojstni kraj. Z zahvalno besedo se je gospod ravnatelj poklonil vsem prostovoljnim darovalcem in solkanskim podjetjem, ki nam vedno priskočijo na pomoč pri uresničevanju naših težko dosegljivih ciljev. Prisluhnili smo sinicam, opazovali pikapolonice, se igrali s frnikolami, jedli čokolado, zavrteli svet nazaj, se imeli radi ter snovali vezi prijateljstva, ki se ohranjajo iz leta v leto in postajajo trdnejša. Ob zaključku smo se srečni in polni radosti povezali v ubranem petju Kekčeve pesmi.

Bogat program so oblikovali otroški in mladinski pevski zbor z učenci ansambelske igre pod taktirko učitelja Mateja, otroški pevski zbor POŠ Grgar z učiteljicama Petro in Nino, otroški pevski zbor POŠ Trnovo z učiteljico Katjo, učenci šolskega odra z učiteljico Božo, nadobudni glasbeniki z učiteljico Matejko ter učenci podaljšanega bivanja pod mentorstvom učiteljic s pristno razstavo o recikliranju, ki je nastala med šolskim letom v okviru mednarodnega eTwinning projekta Recikliranje. Posebna zahvala gre tudi našim hišnikom, Sandiju za ozvočenje, dijaku Maksu za povezovanje, učiteljicam za nesebično pomoč in naši pomočnici ravnatelja Heidi za popolno organizacijo.

Na koncu pa še velika zahvala vam, dragi obiskovalci, spoštovani starši in vsi, ki ste kakorkoli prispevali in darovali za naš boljši in ustvarjalnejši jutri. Hvala vam, se vidimo spet prihodnje leto.

Erika Grosar

Fotografirala: učiteljica Erika Grosar

Related Images:

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost